Vrei sa devii un agent imobiliar de succes? Ține cont de aceste sfaturi

28 februarie 2020   Dileme on-line

În domeniul imobiliar aveți toate șansele să deveniți un antreprenor de succes. Acest domeniu face parte dintre puținele sectoare de afaceri în care schimburile se execută rapid și în care se pot stabili cariere stabile, fiind mulți cei care tind să mențină această profesie pe termen lung.

Dacă scopul dumneavoastră este să atingeți un nivel financiar ridicat, este de preferat să vă informați cu privire la bazele acestui domeniu, să vă evaluați în mod realist așteptările, șansele și drumul care va face trecerea de la starea dumneavoastră actuală către succes.

Dacă adăugați pasiune, implicare și determinare, cariera dumneavoastră va fi plină de satisfacții. Mai multe detalii pot reprezenta un as în mînecă pentru orice doritor ce urmărește să intre în lumea tranzacțiilor imobiliare, astfel încît să poată evita cu atenție problemele și să-și optimizeze drumul spre succes.

Pentru început, vă puteți face o idee despre ofertele actuale de pe piața imobiliară din România, accesînd Flatfy.ro, motorul de căutare care cuprinde majoritatea anunțurilor cu apartamente și case de vînzare și închiriere din țară. Motorul de căutare Flatfy este un site obiectiv, inovativ și confortabil, unde totul este organizat simplu și clar. Toate aceste optimizări economisesc timpul de căutare, site-ul putînd fi accesat atît de pe computer, cât și de pe tabletă sau de pe telefonul mobil. Foarte facil puteți găsi apartamente de vînzare în Cluj-Napoca sau din alte orașe importante ale țării direct de pe telefonul dumneavoastră.

Informați-vă

Totul pare atît de ușor! În practică, nu este chiar așa. Mulți cred că știu despre domeniul imobiliar toate informațiile pentru că au deținut proprietăți înainte sau vizionează emisiuni de profil. Dar singura modalitate de a începe ce se dorește a fi o carieră pe termen lung în domeniul imobiliar este aceea de a învăța în noțiuni de bază de business.

Rămîneți întotdeauna contectat la tot ce se întîmplă în jur, pentru a vă feri de surprizele neplăcute. Cum anume faceți asta? Citind articole și cărți de specialitate, participînd la diferite cursuri, workshop-uri sau conferințe. Acest lucru vă va oferi o perspectivă mai mare asupra concurenței, va genera încredere din partea potențialilor clienți. Vă va ajuta să oferiți un serviciu de înaltă calitate, ce va avea ca rezultat creșterea afacerilor și obținerea mai multor recomandări.

Înconjurați-vă de oameni de succes

Domeniul imobiliar este o industrie ce are la bază relațiile interpersonale. Nu se poate atinge succesul pe cont propriu. Un bun sfat ar fi să vă găsiți un mentor care să vă ghideze, cel puțin la începutul drumului.

Un internship la o firmă ar fi o soluție ca să deveniți mai familiar cu domeniul imobiliar. Profesioniștii care conduc companii de succes ar accepta un ajutor în schimbul unor sfaturi. Absorbiți tot ce puteți de la acești mentori, oferiți-le un serviciu valoros. În acest fel, nu numai că obțineți o perspectivă potrivită asupra domeniului, ci ați și creat o legătură profesională care vă va fi de folos atunci cînd vă veți construi propria afacere în anii următori.

Treceți la acțiune

Ceea ce este cel mai greu, dar cel mai important, este începutul. Încercarea de a menține o slujbă zi de zi, cerințele vieții și ale familiei, nevoia de securitate financiară - toate acestea sînt adevărate provocări și motivări. Nu le lăsați să devină scuze. La sfîrșitul zilei, cînd priviti în urmă, veți vedea ce ați realizat și nu ce ați spus că veți realiza.

Chiar dacă încă nu vă puteți părăsi locul de muncă actual, folosiți orele libere, creînd un plan de afaceri pe care să începeți să îl executați în orice ritm disponibil. Va trebui dedicat acestei activități timp liber, dar nicio poveste de succes nu a început fără sacrificiu.

Munciți din greu

Spațiul imobiliar și-a văzut cu siguranță ponderea de povești de succes și puteți fi tentat să credeți că tot ce este necesar pentru reușită este proprietatea corectă și noroc.

În majoritatea companiilor imobiliare veți fi plătit doar pentru ceea ce produceți. Singura modalitate de a reuși este să lucrați mai mult, mai inteligent și mai eficient.

Nu renunțați ușor

Televiziunea a făcut ca industria imobiliarelor să arate ca o muncă ușoară ce se poate face în week-end. Cumpărați o proprietate veche, o renovați și obțineți imediat un profit imens. Acele iluzii vor fi spulberate destul de repede. În business-ul imobiliar vedeți de îndată cît de multă muncă este necesară în construirea unei cariere, fapt ce poate fi descurajant și vă va tenta să renunțați pur și simplu.

Oamenii de succes din domeniul imobiliar sînt cei capabili să facă față provocărilor, să le rezolve și să meargă mai departe. Perseverența și determinarea sînt cruciale. Nu lăsați dezamăgirile să vă descurajeze să vă urmăriți obiectivele.

În domeniul imobiliar ar trebui avute în vedere: oportunitățile, experiențele, munca și cifrele. Proprietățile sînt construite, remodelate, cumpărate și vîndute, peste tot, tot timpul, iar drumul spre success este reprezentat de munca pe care sînteți dispus să o depuneți, dar și de o informare permanentă asupra noutăților imobiliare din țară.

Korter.ro este un motor de căutare a imobiliarelor noi, o alegere confortabilă de găsire a complexelor rezidențiale din România ce vă va ajuta de asemenea să rămîneți mereu informat cu noutățile din domeniu.

Mai multe