Vîrsta 4

25 mai 2011   Dileme on-line

Luni, 30 mai, ora 16.00, la Căminul Rosen (str. Jimbolia, nr.105, Bucureştii Noi, sector 1), va avea loc deschiderea Centrului de Artă Comunitară Vîrsta4.

Centrul de Artă Comunitară Vîrsta4 vine în continuarea firească a programului de artă comunitară Vîrsta4, iniţiat de artiştii tangaProject, împreună cu rezidenţii căminului ’’Amalia şi Şef Rabin dr. Moses Rosen’’.

Din august 2009 pînă în prezent, rezidenţii căminului şi echipa tangaProject au elaborat împreună o serie de activităţi care au în centru practici de artă comunitară: ateliere de poveşti personale bazate pe experienţe de viaţă ale rezidenţilor, ateliere de desen şi colaj, proiecţii de film, spectacole de teatru comunitar, blogul www.varstapatru.blogspot.com, administrat de un rezident al căminului, concerte, mese şi sărbători comunitare.

Centrul de Artă Comunitară Vîrsta4 îşi propune:
- permanentizarea activităţilor de artă comunitară la căminul Rosen şi stabilirea unei strategii pe termen lung;
-  crearea unui program de rezidențe artistice la căminul Rosen şi a unui program de cooptare și antrenare a voluntarilor;
- înfiinţarea unei biblioteci a Centrului, structurată pe două direcţii: arhiva proiectului Vîrsta4 şi o bază de lucrări teoretice de artă comunitară pentru persoane instituţionalizate;
- stabilirea unei strategii de multiplicare a programului Vîrsta4 în alte cămine de vîrstnici, prin promovarea şi împărtăşirea modelului de lucru;

Centrul de Artă Comunitară Vîrsta4 devine astfel un spaţiu pilot de promovare a artei comunitare cu persoane instituţionalizate, capabil să fie multiplicat şi să schimbe felul în care sînt receptate instituţiile similare în România.

Cu ocazia lansării Centrului, va fi prezentat în premieră filmul Trebuie să clădim un orizont, care documentează activităţile programului Vîrsta4 în perioada 2010-2011.

Coordonatori proiect: Paul Dunca, Alice Monica Marinescu, Mihaela Michailov, Katia Pascariu, David Schwartz

Mai multe