Vă place Marion Cotillard?

2 mai 2012   Dileme on-line

A interpretat-o pe Edith Piaf în La vie en rose (2007), iar în 2008, a primit Oscarul pentru acest rol. Ați mai văzut-o de curînd în Midnight in Paris. În luna mai, poza acrtiței Marion Cotillard este pe coperta revistei Obsession, iar Philippe Azoury semnează cover story-ul care îi este dedicat actriței franceze. Cu noul film al lui Jacques Audiard, Rouille et d’os, unde joacă rolul principal, Marion Cotillard se întoarce la Cannes. Are un băiețel de un an, ascultă Beatles, Otis Redding, Nat King Cole, Nina Simone, iar în playlist-ul pentru fiul ei îl are pe Pierre Perret.

Crede că fără să-ți placă oamenii nu poți să fii actor, căci fără pasiunea pentru ființa umană nu poți să încarnezi personaje pe ecran.

Întrebată dacă în La Môme era prinsă în corpul lui Piaf, actrița răspunde: “N-am avut senzația asta. Nu era ceea ce voia Olivier Dahan în orice caz. El își dorea o întîlnire între mine și Piaf. Mi-a luat mult timp să înțeleg ceea ce ea era, ca să pot să o joc. Nu știu dacă am reușit, dar după două săptămîni, totul a devenit mai ușor. Repetițiile dinaintea filmărilor, care au durat cîteva luni, au făcut acest lucru posibil: două săptămîni de filmări înainte de a mă topi în acest personaj. La Audiard e vorba despre o adaptare după Craig Davidson. Un scriitor incredibil și atît de tînăr: are 27 de ani. Tipul e absolut genial. Dar, dincolo de asta, a fost o aventură complet nouă pentru mine, bulversantă pe toate planurile.”

(Ana Maria Sandu)

Mai multe