Uzul raţiunii faţă cu naturelul simţitor

5 noiembrie 2013   Dileme on-line

Dilema veche de săptămîna aceasta pune problema raportului dintre raţiune şi simţire. Printre semnatarii dosarului se numără Andrei Cornea (profesor la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti), Liviu Ornea (profesor la Facultatea de Matematică a Universităţii din Bucureşti), Anca Manolescu (cercetător în domeniul antropologiei religioase), Sorin Costreie (profesor la Facultatea de Filozofie a Universităţii din Bucureşti).

La rubrica sa, Andrei Pleşu continuă seria consacrată, Note, stări, zile, observînd într-o notă recentă nefirescul „firescului” schimbării crezului politic, atît la oamenii politici, cît şi în rîndul celor care votează.

Aboubakr Jamai, jurnalist şi profesor de ştiinţe politice, vorbeşte într-un interviu despre imaginea greşită pe care Occidentul o are despre Maroc.

Pishologul Maria Iordănescu trage un semnal de alarmă asupra unui fenomen relativ nou în România: obezitatea în rîndul copiilor. 

Luiza Vasiliu i-a luat un interviu regizorului Abdellatif Kechiche, cîştigătorul Palme d'Or de anul acesta.

Rodica Zafiu numără "caloriile fericite".

Simona Sora scrie despre O telenovelă socialistă, un roman de Doru Pop.

Marius Chivu recenzează one man show-ul scriitorului Răzvan Petrescu, din volumul de interviuri Variaţiuni pe o temă de Vater-Puccini.

Paul Breazu scrie despre cel mai nou album Tindersticks.

Mai multe