Traficul de persoane, o situație îngrijorătoare

28 iulie 2015   Dileme on-line

România este încadrată în ”categoria a II-a” în raport, a ţărilor care nu depun suficiente eforturi pentru contracararea traficului de persoane.

România este o sursă, o zonă de tranzit şi o destinaţie pentru bărbaţi, femei şi copii care sunt victime ale traficului în vederea muncii forţate, precum şi pentru femei şi copii victime ale traficului pentru exploatarea sexuală”, se arată în raportul Departamentului de Stat pe tema traficului de persoane.

România este încadrată în ”categoria a II-a” în raport, a ţărilor care nu depun suficiente eforturi pentru contracararea traficului de persoane. ”Românii reprezintă o sursă semnificativă de victime ale exploatării sexuale şi prin muncă pentru Europa Occidentală (în principal pentru Marea Britanie, Italia, Spania şi Franţa), dar şi pentru centrul şi sudul Europei (în special pentru Cehia, Ungaria şi Grecia). Bărbaţi, femei şi copii din România sînt supuşi muncilor forţate în agricultură, în construcţii, în servicii casnice şi manufacturiere, precum şi pentru cerşetorie forţată şi furt, atît în România, cît şi în alte ţări”, subliniază raportul.

Citiți și ascultați mai multe pe rfi.ro

Mai multe