Tot ce trebuie să știți despre șamponul fără sulfați

21 octombrie 2021   Dileme on-line

Frumusețea părului începe cu o îngrijire de calitate, iar curățarea eficientă a acestuia joacă un rol important în acest sens. Astăzi, șampoanele fără sulfați devin din ce în ce mai populare. Care sînt avantajele acestor produse și cum să le utilizați corect? Vă vom spune în acest articol.

Ce sînt sulfații?

Sulfații sînt surfactanți care se întîlnesc în șampoane, geluri de duș și pastă de dinți. La contactul cu apa, formează o spumă densă și bogată, datorită căreia produsul îndepărtează în mod eficient murdăria.

Sulfații din șampoane sînt capabili să îndepărteze bine resturile oricăror produse de coafare (inclusiv siliconi). Însă, dacă aveți scalpul sensibil sau doriți să prelungiți efectul după îndreptarea părului cu cheratină sau altă procedură de salon, atunci vă recomandăm să utilizați un șampon fără sulfați, deoarece sulfații spală rapid pigmenții și substanțele de fixare.

Ce este un șampon fără sulfați și care sînt caracteristicile acestuia?

Șamponul fără sulfați reprezintă un produs cu o formulă delicată, care nu formează o spumă abundentă în timpul spălării. Remediul are un efect delicat asupra scalpului și părului.

Caracteristicile șamponului fără sulfați:

  • Curăță ușor părul și este potrivit pentru scalpul sensibil. Substanțele moi din produs nu deranjează bariera naturală de protecție a părului și a scalpului. Prin urmare, acest produs este ideal pentru părul uscat, deteriorat și poros;
  • Păstrează culoarea părului vopsit pentru mai mult timp. Ingredientele active ale șamponului fără sulfați sînt blînde, astfel încît pigmentul rămîne pe păr mai mult timp;
  • Prelungește efectul procedurilor de salon. După îndreptare cu cheratină, ondularea părului, se recomandă utilizarea unui șampon fără sulfați, pentru ca rezultatul să dureze mai mult.

Cum se utilizează corect șamponul fără sulfați?

După cum am menționat mai sus, șamponul fără sulfați nu produce o spumă densă, fapt pentru care veți putea crede că acesta nu curăță eficient părul. Dar, pentru o curățare perfectă a podoabei capilare, este necesar să utilizați corect produsul. Pentru curățarea intensivă a părului, vă sfătuim să spumați șamponul chiar de la rădăcinile părului și să-l lăsați să acționeze timp de 1-2 minute, după care clătiți cu apă. Dacă utilizați frecvent produse de coafare, este recomandat să vă spălați periodic părul cu șampon și să vă exfoliați pielea capului.

Șamponul fără sulfați va avea un efect benefic asupra podoabei capilare. Pe lîngă curățarea blîndă și delicată a părului, acesta, de asemenea, va hrăni scalpul și va întări foliculii de păr.

Mai multe