Top 8 atracții în Grecia

24 februarie 2021   Dileme on-line

Toată lumea știe că Grecia este una dintre cele mai populare destinații turistice din lume. Aceasta are peste 60 de insule, situri istorice, plaje superbe și o zona montană absolut deosebită. Există o varietate mare de atracții turistice de explorat și este perfectă ca destinație de călătorie.

Santorini

Santorini este o insulă vulcanică din grupul Ciclade al insulelor grecești. Este destinația de top, unde oricine își dorește să ajungă. Renumită pentru priveliștile sale dramatice, apusurile de soare absolut uimitoare, toate casele zugrăvite în alb, inclusiv propriul vulcan activ. Capitala insulei se numește Fira, aceasta avînd o combinație de arhitectură venețiană și cicladică, iar străzile albe pietruite abundă de magazine, taverne, hoteluri și cafenele.

Parthenon

Situat pe vîrful Acropolei, acesta este unul dintre cele mai renumite atracții turistice din Grecia. Oricine ajunge în Atena trebuie neapărat să ajungă și la templul Parthenon. Construcția a început în 447 î.Hr, acesta înlocuind templul mai vechi care a fost distrus de perși. De-a lungul timpului, a fost folosit ca templu, cetate, biserică, moschee și chiar ca magazie de pulbere.

Mykonos

Renumit ca destinație cosmopolită printre insulele grecești și recunoscut drept unul dintre cele mai atractive puncte turistice din Grecia, Mykonos este un oraș cicladic uimitor de pitoresc, străzile sînt asemenea unui labirint pietruit și vopsit în alb. Plajele sale cu un nisip extrafin și viața de noapte atît de diversă și intensă sunt dovada clară cînd vine vorba de alegerea acestuia.

Teatrul Delphi

În antichitate, Delphi era cel mai important loc al religiei antice grecești. Acesta găzduia sanctuarul și oracolul lui Apollo. Construit pe un deal, pentru a oferi spectatorilor o vizibilitate cît mai bună asupra sa, strîngea peste 5.000 de spectatori. Nici nu mai trebuie să discutăm despre peisaj, acesta este absolut spectaculos, motiv pentru care este una dintre atracțiile de top.

Myrtos Beach

Plaja se află în nord-vestul Cefaloniei și este renumită pentru culorile magice ale apei. Mixul între albastru și turcoaz al mării contrastează cu albul strălucitor al pietricelelor de marmură netede ale plajei. Aceasta este situată între munți abrupți și stînci înalte, oferind un peisaj care te lasă fără aer. Nu o spunem doar noi: a fost votată anterior de 12 ori ca fiind cea mai bună plajă din Grecia.

Samaria Gorge

Defileul este, de fapt, un canion lung de 16 km care se află în vestul Cretei. Toată lumea merge acolo pentru peisaj, locul este extrem de popular, ajung peste un sfert de milion de turiști în fiecare an. O plimbare durează între 4 și 7 ore, se trece prin păduri și stînci verticale pentru a putea ieși la Agia Roumeli (marea libaneză).

Muntele Athos

Aflată în nordul Greciei, peninsula Halkidiki este cel mai estic „picior” și găzduiește aproximativ 1.400 de călugări în 20 de mănăstiri ortodoxe. Acesta este un stat autonom sub suveranitate greacă, foarte bine controlată, și au voie doar bărbații să intre.

Lindos

Statul medieval de pe insula Rhodos este alcătuit dintr-o rețea de străzi pietruite în mijlocul caselor. Acropola Lindos se află deasupra orașului și oferă vederi spectaculoare ale porturilor și ale litoralului. Plaja Lindos și plaja Sain Pauls sînt la o mică distanță de centrul orașului.

Cu siguranță sînt multe alte locuri absolut deosebite de vizitat, oamenii sînt calzi și primitori, iar mîncarea este nemaipomenit de bună! În funcție de cît de mult îți dorești să stai ai mai multe opțiuni, poți ajunge fie cu avionul, fie cu mașina sau chiar poți folosi taxiul. Vei observa cultura lor mai îndeaproape și îi vei putea vedea pe taximetriștii care își rulează țigara cu tutun de rulat cu o mîna, în timp ce conduc.

Mai multe