Top 7 cărți de istorie pe care trebuie neapărat să le citești

5 septembrie 2023   Dileme on-line

Astăzi îți prezentăm topul celor 7 cărți de istorie pe care trebuie neapărat să le citești măcar o dată în viață. Contextul geo-politic al ultimilor ani, războiul de la granița cu România, creșterea tensiunilor dintre europeni și americani versus Rusia condisă de Putin, toate acestea i-au făcut pe mulți să își întoarcă iar privirea către cărțile de istorie.

Acest domeniu fascinant este, poate, cea mai utilă armă pentru viitor. Așa învățăm ca omenire să nu mai repetăm greșelile din trecut. Doar în ultimul secol am avut parte de orori inimaginabile și de suferință fără margini, mai ales în timpul celor două Războaie Mondiale. Este vital să știm ce anume s-a întîmplat cu generațiile anterioare dacă ne dorim să construim un viitor frumos pentru generațiile viitoare.

Top 7 cele mai bune cărți de istorie

Desigur, acesta este un top subiectiv, dar cărțile din el sînt unele care nu trebuie totuși să lipsească din biblioteca oricui este pasionat de acest domeniu și nu numai. Unele dintre ele sînt scrise de specialiști, altele conțin chiar mărturii ale celor care au trăit evenimente marcante de-a lungul timpului și au fost martori în prima linie.

Cînd vorbim despre cărți de istorie, atunci trebuie să știi că acestea se împart și ele în mai multe ramuri. Cele de istorie universală tratează teme relativ recente din lume, începînd cu războaiele și continuînd cu apariția unor forme de conducere sau cu modul în care s-a transformat harta lumii în urma conflictelor sau a schimbării regimurilor politice.

Cărţile de istorie antică, medievală şi modernă sînt cele care abordează teme generale legate de lumea antică, de Evul Mediu sau de lumea în care trăim astăzi. Există și cărți cu biografii, memorii și jurnale, cărți despre istoria comunismului, cărți despre istoria românilor, despre serviciile secrete, despre marile puteri ale lumii sau cărți de istorie despre cele două Războaie Mondiale.

Toate aceste variante le găsești în această librărie online, de unde le poți comanda chiar din confortul casei tale. Acum îți oferim șapte propuneri de cărți care nu trebuie să lipsească din biblioteca ta. Acestea sînt printre cele mai apreciate lecturi din acest domeniu și îți oferă informații extrem de importante despre marile evenimente care au avut loc în trecut, dar și despre personajele care au fost implicate în acestea.

1. O scurtă istorie ilustrată a românilor de Neagu Djuvara 

2. Rusia lui Putin de Anna Politkovskaia

3. Tratat de istorie a religiilor de Mircea Eliade

4. Cele mai frumoase Istorii de Herodot

5. Kempeitai - Gestapoul japonez de Mark Felton

6. Executaţi prin înfometare de Miron Dolot

7. Istoria romanilor (vol. I-III) de Constantin C. Giurescu

Ce cărți de istorie sînt recomandate pentru Bacalaureat?

În cazul în care cauți un manual de istorie, atunci trebuie să știi neapărat că această librărie are și o întreagă categorie dedicată cărților școlare. Aici poți să găsești o mulțime de manuale pentru învățămîntul primar, gimnazial și liceal.

Nu există limită de vîrstă pentru cei care vor să afle informații despre evenimentele istorice, așa că le poți stîrni curiozitatea și celor mici, cu ajutorul unor volume potrivite pentru școală, la fel cum îți poți reaminti și tu odată cu ei informațiile pe care îți dorești să le reîmprospătezi în memorie.

Partea bună este că acum le poți cumpăra chiar din confortul casei tale, cu o simplă comandă dintr-o librărie online.

Pune în coșul de cumpărături tot ceea ce îți dorești și bucură-te apoi de cărțile cumpărate și de informațiile fascinante din cuprinsul lor. Beneficiezi de transport gratuit în țară la comenzi de peste 70 de lei și ai la dispoziție și 30 de zile de drept de retur, dacă este cazul, cu returnarea integrală a sumei achitate pentru produse.

Mai multe