Toalete renovate, copaci pentru nota 10 și indispensabile pentru persoanele fără adăpost

9 februarie 2020   Dileme on-line

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.  

● Asociația Ateliere Fără Frontiere dotează 10 unități de învățămînt din Caraș-Severin, Dolj, Hunedoara, Vrancea și București cu 150 de calculatoare prin programul Tech Kites, susținut financiar de BRD - Groupe Société Générale.

● Parte a campaniei „Domestos susține igiena în școli”, lansată în toamnă, Crucea Roșie Română și Domestos anunță următoarea școală care va beneficia de renovarea grupurilor sanitare: o școală gimnazială din Piatra Neamț, al cărei prag este trecut zilnic de 675 de copii.

● HARTMANN România a donat către Asociația Carusel, care se ocupă de îngrijirea persoanelor fără adăpost, pansamente antiseptice, tensiometre, termometre, scutece pentru adulți, feșe, mănuși sterile și multe altele indispensabile îngrijirii.

● 89.000 de lei au fost donați programelor Hope and Homes for Children în urma concertului caritabil „Connecting Opera”, organizat de AidaEvents.ro la București și Constanța. De la începutul activității în România pînă în prezent, Hope and Homes for Children a ajutat aproape 33.500 de copii să rămînă alături de familiile lor, iar peste 1.330 au fost reuniți cu acestea.

● Un nou proiect de prevenire a abandonului școlar a fost inițiat în județul Cluj, de Fundația Regală Margareta a României și susținut de compania Yardi Romania. 40 de copii din comunități defavorizate primesc burse sociale pentru a-și putea continua studiile.

● Primăria din Cristian, Brașov, va planta cîte un copac pentru fiecare medie de 10 obținută de elevi. Proiectul, realizat în colaborare cu Ocolul Silvic Bucegi-Piatra Craiului, va fi pus în practică din această primavară, iar arborii vor purta numele elevilor.

● Dacă suferiți de depresie sau anxietate, există o linie telefonică gratuită prin care puteți cere ajutor, creată de depreHUB.

Termenul pentru depunerea formularelor de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit se va prelungi pînă la 25 mai. Dacă nu știți către ce ONG să donați, găsiți peste 1200 pe redirecționează.ro, platforma creată de Code for Romania și susținută de către Patria Bank și Fundația Globalworth.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe