Tîrg de poezie 2011

24 martie 2011   Dileme on-line

În cadrul Primăverii poeţilor, Institutul Francez organizează între 23 si 26 martie cea de-a doua ediție a Tîrgului de poezie.

În program: instalaţii în atrium, atelier de creaţie sonoră, patiserii poetice, lecturi bilingve, concerte, concurs de poezie și atelier pentru copii, fără a uita însă de întîlnirile lunare (Cercul Poeţilor Apăruţi și Degustările literare).

Joi, 24 martie, Matei Martin dezbate noile forme ale poeziei, cu Pierre-Yves Macé, din colectivul Enciclopediei cuvântului, Mustapha Aouar, fondatorul companiei Delagare, Denis Parmain, actor-poet și editor de poezie și Florin Dumitrescu, textier "Sarmalele Reci". Ora 19, la Librăria Cafenea Cărturești de la Institutul Francez.

Și tot joi, tot la librăria Cărturești, de la ora 21.00, va avea loc Noaptea poeților, unde vor citi Dan Coman, Radu Vancu, Sorin Gherguț, Iulia Militaru, Vasile Leac și val chimic (iar Mihai Iordache va cînta la saxofon). Am răscolit prin arhiva Poemului săptămînii de pe site și am găsit texte scrise de cinci dintre cei șase poeți invitați. Texte pe care vi le oferim spre recitire, în așteptarea Nopții de pe 24 martie.

Dan Coman, începutul

Radu Vancu, Soare de noiembrie

Sorin Gherguț, lumea fără România

Vasile Leac, myinvizibil

val chimic, sindicatul electronic

Programul complet îl găsiți pe site-ul Institutului

Mai multe