The Wine Book of Romania

14 mai 2017   Dileme on-line

The Wine Book of Romania este primul ghid bilingv al celor mai bune vinuri din România și din Republica Moldova, fiind o carte de vizită personalizată pentru industria vinurilor și un instrument util pentru promovarea lor în întreaga lume. După o prima ediție de succes, al doilea volum al ghidului The Wine Book of Romania de Marinela V. Ardelean se pregătește pentru lansare.

Toate vinurile prezentate în The Wine Book of Romania au fost evaluate de un juriu format din experți internaționali, condus de dna Marinela V. Ardelean, specialist în branding şi business development în industria enogastronomică, degustător profesionist în concursuri internaționale de vinuri și profesor la Italian Chef Academy (Roma, Italia).  În urma acestei evaluări, au fost descrise și clasificate 279 de vinuri, aparținînd a 75 crame, 60 din România si 15 din Republica Moldova.

Dacă în primul volum 15% dintre vinurile evaluate au obţinut cinci stele, cei care vor răsfoi volumul al doilea vor descoperi 50 de vinuri care au primit calificativul maxim din partea juriului, reprezentînd 18% din totalul vinurilor prezentate.

Marinela V. Ardelean, autor The Wine Book of Romania și președinte al juriului, a declarat: „Pentru mine, The Wine Book of Romania reprezintă, pe lîngă o mare responsabilitate, și un angajament față de industria vitivinicolă și producătorii de vin din România. Pentru pregătirea volumului al doilea, m-am bucurat să constat o creștere remarcabilă a calității vinurilor evaluate. De exemplu, anul trecut doar un vin 100% Fetească Neagră a obţinut 5 stele. Anul acesta, patru vinuri 100% Feteasca Neagră, dintr-un total de 15 vinuri, au obţinut 5 stele. Vă invit să descoperiți excelența vinurilor românești în volumul 2 The Wine Book of Romania.”

Noutatea absolută faţă de primul volum al ghidului o reprezintă introducerea unui capitol dedicat exclusiv distilatelor din vin („vinars” în România şi „divin” în Republica Moldova). Au fost degustate şi notate 19 distilate, dintre care 16 din Republica Moldova şi 3 din România.

The Wine Book of Romania, volumul 2, va beneficia de un turneu de lansare în mai multe orașe din România, după cum urmează: București, 20 mai, în cadrul RO-Wine | The Wine Festival of Romania, la Fratelli Studios; Sibiu, 23 mai, Universitatea „Lucian Blaga”; Cluj-Napoca, 25 mai, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” și pe 26 mai la The Office Wine Bar; Tîrgu Mureș, 1 iunie, Hotel Privo.

Mai multe