The Airborne Toxic Event-ul anului 2008

13 iunie 2011   Dileme on-line

Acum trei ani debuta discografic o trupă din Los Angeles, care se născuse din frustrările cauzate de bolile de care suferea multi-instrumentistul şi leader-ul Mikel Jollett: alopecie locală şi vitiligo. Chiar dacă numele band-ului se vrea complicat, sursa de inspiraţie fiind romanul postmodernist al lui Don DeLillo, „Zgomot alb”,  subiectul celei mai bune piese de pe album - "Sometime Around Midnight" - este unul cît se poate de banal: întîlnirea cu fosta iubită, moment ce obligă la o privire introspectivă asupra actualei relaţii sentimentale.

Muzical, „bucata” este o construcţie progresivă plină de dramatism şi fast sonor, ce se insinuează în mintea oricui se lasă expus la ea şi care creează dependenţă cu fiecare ascultare. Profitaţi acum de ea, pînă cînd nu va eşua pe coloana sonoră a vreunui spot publicitar la bere, telefonie mobilă sau magazin de bricolaje. 

Bogan ŞERBAN realizează la Radio Guerrilla emisiunile Guerrilla Logout (luni- vineri, 17.00 - 20.00) şi GuerriLIVE Radio Sessions (luni, 19.00 - 20.00).

Mai multe