Teodor Mărieş despre redeschiderea Dosarului Revoluţiei

7 aprilie 2016   Dileme on-line

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, cere plecarea "de urgenţă" a întregii echipe de procurori de la Parchetul Militar care, în opinia sa, a tergiversat soluţionarea Dosarului Revoluţiei. Apelul vine după ce, ieri, procurorul general interimar al României a cerut redeschiderea urmării penale în acest dosar. Bogdan Licu a precizat că cercetările făcute în trecut au fost incomplete şi că nu ar fi ţinut cont de o serie de informaţii cheie.

Procurorul general interimar al României a spus că mai multe aspecte din anchetă au zădărnicit aflarea adevărului şi "identificarea tuturor făptuitorilor, precum şi a făptuitorilor din spatele făptuitorilor". Aceştia sînt cunoscuţi de întreaga opinie publică, spune la RFI preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş.

Reporter: Cum aţi primit această veste? Nu este pentru prima dată cînd pare că vin veşti bune şi apoi se fac nişte paşi înapoi în Dosarul Revoluţiei.

Teodor Mărieş: Este foarte adevărat. În toţi aceşti 26 de ani a fost o luptă continuă pentru a reuşi să ţinem în viaţă aceste dosare. Am avut suficienţi oameni din sistem care şi-au dorit să le omoare.

Citiţi şi ascultaţi mai multe pe rfi.ro

Mai multe