Teleterapie pentru bolnavii de cancer, ecografii gratuite, bani pentru Via Transilvanica

16 decembrie 2019   Dileme on-line

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.  

● Asociația Little People România alături de Banca Transilvania anunță lansarea programului ,,Sînt OK!” - prima platformă de teleterapie dedicată copiilor și tinerilor bolnavi de cancer. 

● Fundația Părinți din România, în parteneriat cu Fundația Philips și cu sprijinul Philips România, vor oferi ecografii gratuite și educație privind îngrijirea sănătății pentru 24 de comunități din județele Cluj și Alba. 

● Organizatorii festivalului Neversea au donat Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa aparatură medicală în valoare de peste 20.000 de euro. 

● În cadrul unui proiect demarat de British American Tobacco, au fost colectate 500.000 de mucuri de ţigară din Sectorul 3, pentru a fi valorificate energetic de către fabricile de ciment. 

● Peste 685 de mii de euro au fost strînși la Festivalul Brazilor de Crăciun, eveniment organizat de Salvați Copiii, în cadrul căruia 30 de brazi gîndiţi şi decoraţi de designeri români au fost scoşi la licitaţie. 

● Bolnavii de cancer veniți la Sibiu pentru radioterapie pot sta gratis într-o casă închiriată de Asociația „Sus Inima”. 

● Peste 300 de români din Chicago au donat împreună 100.000 de dolari pentru Via Transilvanica, ruta de drumeție care leagă Putna de Drobeta Turnu-Severin.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe