Teatrul din sufragerie

9 noiembrie 2012   Dileme on-line

În ultimii ani, spațiul domestic a devenit gazda tot mai multor manifestări artistice: piese de teatru, happening-uri, performance-uri, vernisaje, concerte, care atrag un public urban, dornic de experiențe noi. Din această categorie a spațiilor domestice care au devenit repere culturale contemporane face parte și lorgean theatre, primul teatru de apartament din România, înființat în 2008 în garsoniera lui Jean-Lorin Sterian. Volumul Teatrul din sufragerie tratează, din punct de vedere antropologic, experiența acestuia de a-și transformă casa într-un teatru, pendulînd între dramatic și domestic și funcționînd, în ultimă instanță, ca o autoterapie.
 
Cel mai recent proiect lorgean theatre s-a numit Se joacă cu casa deschisă și a constat într-o stagiune desfășurată în interiorul mai multor locuințe din toate sectoarele Bucureștiului. Astfel, între 1 aprilie și 1 septembrie 2012, sub egida lorgean theatre s-au jucat în apartamente/garsoniere/spații/curți 6 piese, dintre care 4 premiere, într-un total de 39 de reprezentații.
 
Cartea Teatrul din sufragerie va fi lansată marți, 13 noiembrie, ora 20.00, la Dianei 4, în prezența autorului și a artiștilor care, de-a lungul timpului, au performat la lorgean theatre.
 
Teatrul din sufragerie și Se joacă cu casă deschisă sînt proiecte finanțate de Administrația Fondului Național Cultural

Mai multe