Teatrul construit din donații, copacul de nota 10 și „Creștem Grădinescu”

26 ianuarie 2020   Dileme on-line

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.  

● Hope and Homes for Children și MaxBet anunță un parteneriat, în valoare de 220.000 euro, prin care compania va susține procesul de închidere a Centrului de Plasament „Ion Holban” din Iași și ridicarea unei case de tip familial.

● Campanie demarată la Facultatea de Ştiinţe Politice din Cluj-Napoca: pentru fiecare 10 luat de studenţi în sesiunea de examene va fi plantat un copac.

● Asociația Magic a lansat aplicația mobilă MagicHELP, disponibilă și la Cluj-Napoca. Aceasta ajută familiile copiilor cu boli grave să beneficieze de servicii precum cazare sau de produse gratuite pe perioada tratamentelor, făcînd legătura între donatori și cei care se înscriu pe www.magichelp.ro.

● În București, la adresa Grivița 53, se va ridica primul teatru privat construit exclusiv din donații. În numai cinci luni, s-au strîns peste 243.000 de euro, în cadrul unei campanii prin care 19 ouă, pictate de personalități românești, au fost scoase la licitație.

● Kaufland România și Institutul de Cercetare în Permacultură din România lansează etapa a doua a programului de finanțare „Creștem Grădinescu”, pentru înființarea a două ferme urbane, punînd la disponiziție o finanțare de 30.000 de euro.

● 46 de mame și 80 de copii în dificultate, victime ale violenței domestice, sărăciei și excluziunii sociale au fost ajutați în 2019 să rămînă împreună și să își construiască un viitor, prin proiectul Centrul Maternal Casa Agar. Acesta aparține Asociației Touched România și a fost sprijinit parțial de Fundația United Way.

● Reprezentanții asociației Acasă în Banat anunță că vor fi renovate și colorate, în acest an, 30 de case, în comuna Racovița, jud. Timiș. A doua ediție Color the Village va avea loc la finalul lunii iunie, iar voluntarii se vor putea înscrie pe site-ul colorthevillage.ro

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe