Superscrierea Cititorilor

19 mai 2014   Dileme on-line

Pe 19 mai 2014, Fundaţia Friends For Friends (FFFF.ro) lansează cea de-a doua ediţie Superscrierea Cititorilor, un concurs care îşi propune să promoveze scriitura de calitate şi poveştile care au puterea să schimbe lumea, din perspectiva publicului.

Superscrierea Cititorilor este o extensie a Premiilor Superscrieri - competiţie adresată autorilor, care se desfăşoară toamna.

Pînă pe 8 iunie, cititorii pot înscrie şi susţine o non-ficţiune românească, pe care o consideră valoroasă, publicată în ultimele 8 luni în mediul online. În paralel, publicul votează lucrările înscrise, stabilind astfel top 10 al celor mai bune lucrări. În ultima etapă, juriul va alege cîştigătorii. Înscrierile se fac pe site-ul concursului, www.ffff.ro/superscriereacititorilor.

Autorul textului cîştigător va primi un premiu de 300 de euro, oferit cu susţinerea Orange România - partener principal, iar cititorul care l-a înscris în concurs va primi un smartphone Samsung Galaxy Core 4G Black. Tea Forte România şi editurile Humanitas şi Publica vor oferi deasemenea premii.

Sorin Trîncă, Preşedintele FFFF, ne spune de ce a apărut acest concurs:

„Mă bucur că reuşim să extindem Premiile Superscrieri (pe care îl veţi vedea în plină desfăşurare la toamnă, ediţia a IV-a) şi într-o zonă la care eu ţin foarte mult, a cititorilor. După ce am construit un concurs unic prin faptul că e deschis tuturor categoriilor de autori, iată că reuşim acum şi un parteneriat unic: cu cititorii. În mod tradiţional, ei sînt lăsaţi un pic deoparte în concursurile de multe feluri. Să citim, deci, ceea ce merită citit.”

Juriul Cititorilor este format din 16 profesionişti din diverse domenii, care pun preţ pe realitatea prezentată prin poveşti bine scrise (jurnalişti, bloggeri, oameni de comunicare): Alex Ciucă, Alex Gîlmeanu, Ana Glavce, Andreea Burlacu, Ariel Constantinof, Bogdana Butnar, Cristian Neagoe, Cristi China, Corina Vasile, Elena Cîrîc, Luiza Vasiliu, Mădălina Uceanu, Monica Jitariuc, Veronica Dogaru, Vlad Tăuşance şi Vlad Stroescu.

„Se întîmplă atît de rar să mulţumim celor care scriu bine. Poate că e un semn că ar trebui să o facem mai des. Dacă nu trimitem un mail sau o scrisoare autorului fiecărui text bun pe care-l citim pe internet sau în reviste (şi asta ar trebui să facem mai des) putem să îl nominalizăm acum la Superscrierea Citiorilor, competiţie care sînt convinsă că va deveni un agreator bun de texte bune de non-ficţiune şi o recunoaştere frumoasă şi tot mai valoroasă pentru autorii lor”, afirmă Monica Jitariuc, membră a juriului.

Cei care participă şi susţin Superscrierea Cititorilor au şansa să încurajeze autorii care pot schimba perspectiva asupra felului în care sînt relatate evenimentele în România. 

Mai multe