Super – festivalul de filme făcute de adolescenți

23 mai 2014   Dileme on-line

Între 24 și 30 mai va avea loc Super, festivalul de filme făcute de adolescenți. Chiar dacă filmele sînt făcute de liceeni care au între 14 și 19 ani, este așteptată toată lumea, indiferent de vîrstă, la Cinema Studio, Urbanesc și Librăria Bastilia. Toate detaliile se pot găsi pe superfestival.ro sau pe facebook.com/superadolescentii.

În cadrul festivalului, criticul de film Ileana Bîrsan va ține un curs la Urbanesc despre primele filme ale unor regizori celebrii. Cursul va fi urmat de cele 4 proiecții la Studio (sîmbătă începînd cu ora 18:30 și duminică începînd cu 18:00), care includ competiția, cu filme românești și americane, și programele speciale Bîrlad, D.C. și Let’s Go Digital. De luni pînă joi vor avea loc la Bastilia de la ora 12 cursuri cu Cosmin Bumbuț, Eugen Istodor, Iaromira Popovici, Claudia Cîmpeanu și Alexander Nanau în cadrul workshop-ului de film documentar Super.

„Am realizat că cinematografia nu e încurajată în liceu. Și că există liceeni (ca mine) pasionați de film, care deja și-au făcut primele scurt-metraje sau care vor să le facă, dar care nu au unde să le proiecteze, să discute despre ele sau să învețe mai multe pentru noi proiecte. Așa că am făcut un festival care să răspundă exact la nevoia pe care am simțit-o noi” – Luca Istodor, directorul Festivalului Super. 

Mai multe