Stresul de sărbători. Cum să îi faci față mai ușor

4 decembrie 2023   Dileme on-line

Sărbătorile pot fi copleșitoare uneori dar, cu puțină răbdare și planificare, poți reduce stresul din această perioadă astfel încât să te bucuri cu adevărat de ceea ce înseamnă sărbătorile de iarnă.

Iată câteva recomandări pentru a te ajuta să faci față mai ușor stresului de sărbători:

Fă-ți un plan

Cumpărăturile de Crăciun sunt o sursă de stres pentru multe persoane din mai multe motive: magazinele sunt mai aglomerate ca niciodată, așteptările sezonului sunt din ce în ce mai mari și parcă rămâi fără timp pentru a le face pe toate.

De aceea, înainte de orice, stabilește-ți prioritățile, identifică ce este cu adevărat important pentru tine și concentrează-te pe acele lucruri. Fă-ți un buget și planifică cheltuielile astfel încât să eviți agitația de ultim moment. În plus, impune-ți limite clare de timp pentru sarcinile importante.

Alocă o sumă rezonabilă pentru cadouri, decorațiuni și alte cheltuieli specifice sărbătorilor. Caută din timp idei de cadouri Craciun sot sau sotie și, dacă tot nu ești hotărât, alege un cadou în funcție de hobby-urile sau interesele sale.

Cumpără online pentru a evita aglomerația din magazine

Dacă timpul nu îți permite să dedici ore bune colindatului prin magazine, cumpărăturile online pot fi mai puțin stresante și îți oferă o varietate mai mare de opțiuni. Iar asta e de mare ajutor, în special când vine vorba de cadouri pentru femei: de la produse de înfrumusețare, la momente de relaxare, vouchere la spa sau obiecte practice care îi sunt de folos în activitățile zilnice.

Cadourile nu trebuie să fie costisitoare. Fii creativ și caută reducerile de sărbători pentru a economisi bani. Până la urmă, alegerea cadourilor pentru cei dragi poate fi o experiență minunată, fără să fie stresantă.

Amintește-ți că cel mai potrivit cadou pentru mama este, de cele mai multe ori, veselia și buna dispoziție din ziua de Crăciun, cu toată familia la masă.

Ai grijă de tine

Desigur, nu toate lucrurile vor decurge perfect. Și asta e în regulă. Învață să apreciezi momentele pentru ceea ce sunt, fără să te lași amăgit de așteptări înalte. Alocă timp pentru tine și pentru ceea ce te face fericit, mai ales dacă știi că agitația sărbătorilor de iarnă te încarcă negativ.

Nu te concentra să găsești cadoul perfect. Cel mai important este gestul și gândul din spatele cadoului, nu prețul.

Dacă te simți copleșit, nu ezita să ceri ajutor. Discută cu prietenii, cu familia sau chiar cu un psiholog pentru a depăși orice neliniște cu privire la această perioadă. 

Mai multe