Still Smiling cu Teho Teardo și Blixa Bargeld

16 februarie 2014   Dileme on-line

Joi, 20 martie, clubul Control din București are onoarea să găzduiască, în premieră în România, doi artiști de excepție, într-un show live deosebit: cunoscutul muzician italian Teho Teardo va concerta alături de legendarul Blixa Bargeld, liderul influentei trupe germane Einstürzende Neubauten și chitarist pentru o lungă perioadă în Nick Cave & The Bad Seeds. Concertul face parte din turneul de promovare a albumului Still Smiling (2013), rezultatul ineditei colaborări dintre cei doi artiști.

Teho Teardo și Blixa Bargeld s-au întîlnit în 2009, cînd au colaborat la realizarea piesei de teatru Ingiuria. La scurt timp, au scris împreună piesa A Quiet Life, pentru soundtrack-ul filmului cu același nume. Această compoziție a dat startul unui proces creativ de doi ani, din care a rezultat LP-ul Still Smiling, un album care experimentează în jurul fuziunii dintre instrumentele clasice cu corzi: violoncel, vioară, chitară, și cele electronice.

Pe album sînt 12 piese, inclusiv o versiune nouă a melodiei A Quiet Life și un cover după Alone With The Moon a celor de la The Tiger Lillies. La realizarea albumului au colaborat, printre alții, The Bălănescu Quartet și violoncelista Martina Bertoni. Versurile sînt în engleză, italiană și germană, iar stilul arată o latură mai puțin cunoscută a lui Blixa Bargeld - mai caldă și mai intimă în comparație cu prestația sa din Einstürzende Neubauten.

Mai multe