Stagiunea de teatru a UNATC

21 februarie 2018   Dileme on-line

La UNATC se află în plină desfășurare stagiunea de teatru cu spectacole în care actori sînt studenții de la secțiile Actorie și Arta Actorului – Facultatea de Teatru. În lunile martie – mai, în sălile universității se joacă spectacole după texte din dramaturgia europeană, printre care: Chicago (scenariul de Gelu Colceag, adaptare după Fred Ebb și Bob Fosse), Lecția de Eugen Ionesco, A fi sau a nu fi Hamlet de Aldo Nicolaj, Bădăranii de Carlo Goldoni, Ani de pribegie de Aleksei Arbuzov, Cîntăreața cheală de Eugen Ionesco, commedia dell’arte Slugă la 5 stăpîni (scenariul de Mihai Gruia Sandu), One way, adaptare după O zi de vară de Slawomir Mrozek, Domnișoara Iulia de August Strindberg.

Pentru spectatori se deapănă, așadar, povești comice, absurde, de dragoste sau de eroism. Vor urma pe parcursul stagiunii și spectacole de coregrafie și animație. „Stagiunea 2017-2018 a Artei actorului Master reușește să ofere atît studenților, cît și spectatorilor, o varietate consistentă din punct de vedere stilistic și tematic. Varietatea este generată de abordarea unor genuri diferite precum: musical, commedia dell arte, teatru absurd, expresionism. Toate acestea servesc atît la perfecționarea mijloacelor masteranzilor, cît și la prezentarea unor spectacole energice, dinamice și chiar experimentale.” (Andreea Iacomiță, coordonator organizare spectacole Master)

„Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică «I.L. Caragiale» este unul dintre cei mai mari producători de spectacole din țară, numărînd peste 30 de producții pe an, cu un repertoriu foarte variat ce include: musical, teatru clasic, teatru contemporan, coregrafie, teatrul absurdului, teatru realist, etc. Prima întîlnire cu publicul este un moment special în cariera oricărui artist. Este un prilej pentru a pune la încercare tot ce a învățat și pentru a se perfecționa. Vă invităm să urmăriți viitoarele generații de artiști, să-i provocați și să-i încurajați.” (drd. Cosmin Pană, coordonator Studioul de teatru UNATC)

Programul lunar al spectacolelor este actualizat pe site-ul www.unatc.ro. Intrarea la toate spectacolele producție UNATC este gratuită. Stagiunea va culmina cu Gala Absolvenților, eveniment anual, care va concentra într-un program de doar două săptămîni toate spectacolele din timpul anului universitar curent.

Mai multe