Sophia Loren - pentru prima oară la TIFF

27 mai 2016   Dileme on-line

Clujul se pregătește pentru debutul ediției a 15-a a celui mai important festival de film din România. Festivalul Internațional de Film Transilvania - TIFF va începe în această seară, în Piața Unirii, de la ora 20.45. Imediat după gala de deschidere, va avea loc premiera mondială a peliculei 6,9 pe scara Richter, în prezența regizorului Nae Caranfil.

Cu doar două zile înainte de începutul ediţiei cu numărul 15 a Festivalului International de Film Transilvania, organizatorii au anunţat cine va fi personalitatea cinematografiei mondiale care va fi omagiată anul acesta la TIFF. Actriţa Sophia Loren vine pentru prima data în România. Sex simbol al anilor '50 - '70, cu o popularitate internațională neegalată de nicio altă actriță italiană, Sophia Loren va primi Premiul pentru întreaga carieră la gala de închidere a celei de-a 15-a ediții, în 4 iunie, la Teatrul Național din Cluj-Napoca. Pe 3 iunie, de la 18.30, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj, actrița va lua parte la o proiecție specială în onoarea ei.

"Probabil, din punctul meu de vedere, cele mai interesante evenimente vor fi în primul weekend, la Bonţida, sînt două filme foarte diferite. E vorba de Show of shows, sîmbătă, pe 28 mai şi o mare desfăşurare de forte duminică, e un film suedez, se cheamă Haxan. E un film mut, dar care va fi văzut cu orchestra Operei Maghiare din Cluj, dirijată de Simona Strungariu", a spus Tudor Girugiu, directorul TIFF.

Citiți și ascultați mai multe pe rfi.ro

Mai multe