Solidaritate pentru Ashraf Fayadh

12 ianuarie 2016   Dileme on-line

Joi, 14 ianuarie, de la ora 19:00, la Club A din București (str. Blănari 14), PEN România organizează o seară de solidaritate și literatură dedicată poetului palestinian Ashraf Fayad, condamnat la moarte pentru apostazie de către autoritățile din Arabia Saudită.

La această seară vor participa peste 30 de poeți, prozatori, eseiști, jurnaliști din diverse generații și de diverse orientări care își vor exprima liber punctul lor de vedere asupra acestei situații teribile, care pune în discuție valorile de toleranță și libertate individuală specifice lumii europene:

Participanţi: Magda Cârneci, Svetlana Cârstean, Marius Chivu, Dan Mircea Cipariu, Eugen Ciurtin, Andrei Cornea, Liliana Corobca, Simona-Grazia Dima, Caius Dobrescu, Sorin Gherguț, Valentin Iacob, Medeea Iancu, Florin Iaru, Ioana Ieronim, Nora Iuga, Riri Sylvia Manor, Iulia Militaru, Carmen Mușat, Felix Nicolau, Andrei Oișteanu, Alexandra Pârvan, Cosmin Perța, Simona Popescu, Ștefan Popescu, Andra Rotaru, Simona Sora, Ioan Stanomir, Cecilia Ștefănescu, Elena Ștefoi, Răzvan Țupa, un cristian, Ioan Vieru, Miruna Vlada.

Moderator: Magda Cârneci. Organizator: un cristian.

Acțiunea PEN România va avea loc în simultaneitate cu sute de acțiuni similare din lumea întreagă, organizate de PEN-cluburi naționale și de zeci de asociații literare de pe diverse continente, sub coordonarea PEN International și a Festivalului Internațional de Literatură de la Berlin.

Detalii despre cazul poetului Ashraf Fayad, găsiţi, în limba română, aici, iar în limba engleză aici, precum şi în videoclipul de mai jos.

Mai multe