Snookerul şi criza break-ului maxim
Nici varianta online a revistei Daily Record nu ocoleşte ceea ce a fost, poate, cel mai teatral moment al campionatului de snooker World Open desfăşurat săptămîna aceasta în Glasgow: break-ul de 147, realizat în meciul cu Mark King, de către Ronnie O’Sullivan.
Începîndu-şi break-ul, englezul se opreşte, chipurile, să-l întrebe pe arbitru dacă se mai acordă premiul special de 147 de mii de lire sterline pentru realizarea acestuia, ca să se gîndească dacă merită să-l realizeze sau nu. Deşi ştia foarte bine că, din cauza crizei globale, recompensa a fost suspendată, a hotărît să atragă atenţia organizatorilor că, deşi poate să-l facă, din lipsa banilor, şi jocul său poate intra în criză. Aşa că, ajungînd la doar o bilă depărtare de break-ul maxim, O’Sullivan aproape că refuză să închidă masa, tocmai ca o mustrarea adusă acestei decizii.
În uralele sălii, la rugăminţile venite atît din partea arbitrului, cît şi din partea adversarului – englezul “s-a înmuiat”, devenind astfel campionul mondial al deţinătorilor de break-uri de 147 (devansîndu-l astfel pe Stephen Hendry).
De ce a făcut acest mic show? Răspunsul, dat mai demult de către însuşi Ronnie O’Sullivan în alt context, dar potrivit parcă şi acum: pentru că îşi permite.