Serendino. Unde dai şi unde crapă

6 martie 2014   Dileme on-line

Ai o idee genială, care îi poate ajuta pe cei din jur? E momentul ca ideile bune să fie scoase din sertar! Scrie-ne cîteva cuvinte despre ideea ta, încearcă să-i dai viaţă într-un film scurt şi înscrie-te în competiţie!

Fundaţia Soros România lansează competiţia „Serendino – Unde dai şi unde crapă!”, cu premii şi finanţări în valoare totală de 120.000 de dolari SUA, în cadrul programului „SEn – The Social Enterprise”, ce suţine inovaţia în domeniul antreprenoriatului social. Se vor acorda 20 de premii şi se va finanţa punerea în practică a celor mai bune 10 idei, invenţii sau inovaţii, care au potenţialul de a fi transformate în afaceri sau instrumente de susţinere a antreprenoriatului social, cu precădere în comunităţile defavorizate.

Cui se adresează? – Oricui! Nu contează dacă ai absolvit doar cîteva clase, eşti elev, student, ai un doctorat sau eşti pensionar. Deschidem această competiţie pentru toţi cei care au idei bune şi doresc să le vadă puse în practică spre folosul tuturor, cu precădere al celor ce trăiesc în comunităţi defavorizate. Competiţia are două etape:

Etapa I – Vă puteţi înscrie în concurs utilizînd formularul pe care îl veţi găsi pe site-ul programului, la http://www.serendino.ro. Termenul-limită pentru înscriere este 15 aprilie 2014, ora 17:00. Echipa de evaluatori a programului va selecta cele mai bune proiecte pînă la data de 15 mai a.c., după care se va trece la etapa a doua.

Etapa a II-a - O echipă de experţi se va întîlni cu cei care s-au calificat în etapa a doua. Dacă va fi cazul, vom face o vizită la faţa locului pentru a evalua ideile, invenţiile sau inovaţiile propuse, precum şi potenţialul de transformare a acestora în afaceri cu scop social. În urma evaluării finale, vom acorda 20 de premii pentru cele mai inovatoare idei, în valoare totală de 20.000 de dolari SUA, astfel: • Premiul I, în valoare de 3.000 de dolari SUA, • Premiul al II-lea, în valoare de 2.000 de dolari SUA, • Premiul al III-lea, în valoare de 1.400 de dolari SUA, • 17 Menţiuni în valoare de 800 de dolari SUA/menţiune. Dintre acestea, cele 10 idei care prezintă potenţialul cel mai ridicat de a fi transformate în afaceri sociale vor fi finanţate cu un buget maxim de 10.000 de dolari SUA fiecare, cu scopul de a le pune în practică. De asemenea, cei 10 finalişti vor beneficia de consiliere specializată din partea unui grup de consultanţi, experţi în antreprenoriat şi alte domenii necesare demarării/ derulării unei afaceri cu scop social.

Detalii, aici.

Mai multe