Secretele pielii perfecte: ce trebuie să faci pentru o piele frumoasă și sănătoasă

17 august 2022   Dileme on-line

Cu siguranță, oricine poate recunoaște o piele sănătoasă atunci cînd o vede. Suplețea, elasticitatea, luminozitatea sînt doar cîteva dintre atuurile care îți vor sări în ochi atunci cînd observi un ten impecabil și o piele a corpului îngrijită.

Celebritățile apelează la expertiza esteticienilor, a medicilor dermatologi și chiar și a chirurgilor, pentru a obține acea strălucire fără imperfecțiuni, demnă de invidiat. Iar tu poți să te bucuri cu ușurință de concluziile acestora, pe care le poți pune în practică imediat, pentru a avea o piele frumoasă și sănătoasă:

Exfoliere, exfoliere și iar exfoliere

Un gomaj zilnic poate face minuni pentru tenul tău, iar un scrub de calitate îți poate lăsa pielea corpului atît de fină, netedă și pregătită pentru o hidratare intensă și eficientă. Alege produsele potrivite pielii tale, asigură-te că acestea conțin ingrediente de calitate și sînt lipsite de parfumuri sintetice și bucură-te din plin de efectele exfolierii: eliminarea celulelor moarte, stimularea circulației sangvine prin masaj, destuparea porilor și curățarea în profunzime a pielii, pregătirea adecvată a acesteia pentru o absorbție optimă a celorlalte produse de îngrijire.

Hidratare și odihnă în cantități suficiente

Poate că sună a clișeu, dar, în realitate, consumul de lichide și somnul odihnitor fac minuni pentru piele. Textura, uniformitatea nuanței și strălucirea sînt cele mai importante beneficii ale hidratării și somnului. În plus, acestea susțin și sănătatea sistemului digestiv, a cărui funcție are un impact notabil asupra sănătății și frumuseții pielii.

Eliminarea factorilor de stres și relaxarea

Toate lucrurile pe care le faci pentru starea ta de bine te ajută să eliberezi stresul, să te relaxezi și chiar și să ai o piele mai frumoasă. Echilibrul emoțional promovează sănătatea pielii, reducînd inflamația și prevenind îmbătrînirea prematură a acesteia. La polul opus, stresul poate agrava afecțiunile pielii. Așadar, acordă-ți din cînd în cînd un masaj, o baie relaxantă, o zi la spa sau orice te ajută să te relaxezi și să te simți bine.

Alegerea ingredientelor de calitate pentru ritualul de îngrijire

De la crema de corp la serumurile hidratante pentru ten, apă micelară, loțiune tonică, măști de față și exfoliante pentru față și corp, produsele de îngrijire pe care le folosești trebuie să conțină exclusiv ingrediente de calitate. Extractele botanice și uleiurile naturale au o absorbție optimă, dermatocosmeticele sînt preponderent lipsite de parabeni, parfum și silicon, iar produsele de la branduri de renume, cu un istoric solid de cercetare și dezvoltare a tehnologiilor sînt, fără îndoială, concepute în favoarea sănătății și a frumuseții pielii.

Ajustarea rutinei de îngrijire în funcție de schimbările prin care trece pielea ta

Renunțarea la un produs cosmetic care nu îți mai face bine și înlocuirea acestuia cu o alternativă potrivită nevoilor actuale ale pielii tale este cea mai înțeleaptă decizie pe care o poți lua în legătură cu optimizarea ritualului de îngrijire. Textura și nevoile pielii se schimbă de la un sezon la altul, odată cu vîrsta, dar și în funcție de modificările hormonale prin care treci. Oricît de lăudat și sănătos ar fi un produs de îngrijire, există o posibilitate ca acesta să nu fie potrivit pentru pielea ta sau să îți facă bine doar în anumite condiții. Așadar, ascultă-ți pielea și oferă-i acele ingrediente care o mulțumesc, întotdeauna.

Evitarea supraîncărcării pielii

Uneori, folosirea prea multor produse de îngrijire poate încărca sau irita pielea. Uneori, cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tenul tău este să îl clătești cu apă călduță și să îl lași să respire. Respectă și această nevoie a pielii și armonizează lucrurile din alimentație: consumă mîncăruri bogate în vitamina A, bucură-te de fructe și legume proaspete și nu uita de acele alimente care stimulează producția endogenă de colagen. Sănătatea și frumusețea pielii vin și din interior, nu te baza exclusiv pe folosirea produselor de îngrijire cosmetică pentru a te bucura de o piele perfectă.

Altfel spus, cel mai bun sfat de frumusețe este să îți asculți corpul și să îi oferi lucrurile de care are nevoie. De la hidratare la o alimentație echilibrată și bogată în nutrienți și de la odihnă pînă la folosirea unor produse cosmetice de calitate superioară, există o serie de factori care pot contribui la sănătatea și strălucirea pielii.

Foto: Freepik

Mai multe