Seară Mozart la Sala Radio

15 ianuarie 2013   Dileme on-line

Orchestra Naţională Radio va începe noul an printr-un eveniment deosebit care ne readuce în lumea muzicală austriacă: Seară Mozart. 

Vineri, 18 ianuarie, ora 19.00, concertul de la Sala Radio se va desfăşura sub bagheta dirijorului

, concert-maestrul prestigioasei orchestre italiene Maggio Musicale Fiorentino, violonist şi dirijor cu o bogată carieră internaţională.

Evenimentul se va bucura şi de participarea violonistei

, solist-concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, laureată a numeroase concursuri de specialitate, muzician cu o prezenţă activă pe scenele de profil din ţară şi străinătate.

Prima compoziţie mozartiană din program este uvertura „Directorul de scenă”  în do major, o lucrare vivace şi plină de umor muzical. Seara va continua cu o altă partitură de tinereţe, compusă de genialul muzician la numai 19 ani: Concertul nr. 4 în re major pentru vioară şi orchestră, care impresionează printr-o strălucitoare virtuozitate tehnică, ce impune solistului performanţă artistică. Concertul se va încheia cu una dintre ultimele creaţii ale lui Mozart, concepute la 32 de ani, cu doar 3 ani înainte de dispariţia sa: Simfonia nr. 41 în do major – „Jupiter”, cu o sonoritate impunătoare şi un aer triumfal, aşa cum o presupune şi titlul compoziţiei.

Pentru alte informaţii legate de stagiunea 2012-2013 a Orchestrelor şi Corurilor Radio vă rugăm să consultaţi site-ul

.

Mai multe