Scurtmetraje Best of NexT la Bistro Chez Elvire

14 iulie 2014   Dileme on-line

Scurtmetrajele care au impresionat la Festivalul Internațional de Film NexT vin la Bistro Chez Elvire, în grădina Institutului Francez vineri, 18 iulie, începând cu ora 21,15. Reedităm seara plină de povești emoționante, amuzante și inspiraționale într-o atmosferă franțuzească. 

La lăsatul serii din grădină se găsesc povești despre tărie de caracter, curaj, dragoste și mister. Programul proiecțiilor: Și viii plâng (r. Basil Da Cunha, 2012), Junior (r. Julia Ducournau, 2011), Cu puțină răbdare (r. Laszlo Nemes, 2007), Ștefan (r. Stanca Radu, 2007) și Diane Wellington (r. Arnaud Des Pallieres, 2010).

Ze este muncitor la docurile din Lisabona. Priveşte cu invidie vapoarele la bordul cărora nu va urca niciodată. Visează să-şi părăsească soţia şi mahalaua în care trăieşte şi strânge bani în secret ca să plece în Suedia. Și viii plâng (r. Basil Da Cunha, 2012) a câștigat Trofeul NexT 2013.

În Junior (r. Julia Ducournau, 2011), Justine este o ştrengăriţă cu coşuri şi un umor aparte. Este doar un pic misogină. După ce este diagnosticată cu un virus stomacal, corpul ei trece printr-o metamorfoză bizară... A câștigat premiul “Cristian Nemescu” pentru cea mai bună regie NexT 2012.

Ce ar fi dacă ți-ai putea stoca visele? În Toate visele mele pe VHS (r. Timothy X Attack, 2008), James nu ratează nici unul din visele sale – le inregistrează pe toate direct pe VHS folosind tehnologia wireless Dreamspoon. Dar când Erica, o colegă de serviciu, trece pe la el într-o seară, aceasta găsește ceva surprinzător printre titluri. Curiozitatea învinge, iar seara ia o turnură neașteptată. A luat premiul publicului NexT în 2009.

Ștefan (r. Stanca Radu, 2007) este un băiat de zece ani care trebuie să joace rolul voievodului Ștefan cel Mare pentru piesa de la școală. Pe măsură ce rolul devine centrul universului său, părinții și profesorii încep să se mândrească cu eforturile copilului lor. A fost cel mai bun scurtmetraj românesc la NexT 2008.

La capitolul regăsire, Diane Wellington (r. Arnaud Des Pallieres, 2010), care a dispărut în Dakota de Sud, în 1938 la 15 ani, a fost regăsită.

Aceasta este cea de-a doua seară de scurtmetraje organizate în colaborare cu Societate Culturală NexT. Prima seară a avut loc pe 4 iulie.

Bistro Chez Elvire, situat în grădina Institutului Francez, Bd. Dacia nr. 77, în vecinătatea Cinematografului Elvire Popesco, e un spațiu cultural outdoor de întâlnire al oamenilor frumoși din București, al iubitorilor de film, de teatru, de cultură franceză și al celor care caută o alternativă la terasele aglomerate din centrul istoric al Bucureștiului. Continuând seria manifestărilor culturale de anul trecut, Chez Elvire găzduiește săptămânal proiecții de filme, piese de teatru în aer liber, târguri, pop-up shop-uri și alte eveniment speciale.

Festivalul Internațional de Film NexT, ajuns la a 8-a ediție, este organizat de Societatea Culturală NexT și este o competiție anuală de scurtmetraje românești și străine.

Mai multe