Scriere creativă cu Iaru & Chivu
Revista de Povestiri organizează a doua ediție a atelierului de scriere creativă susținut de Florin Iaru și Marius Chivu.
Ediţia din toamna anului trecut a antrenat 16 cursanți, cele mai bune texte scrise de ei pe parcursul atelierului putînd fi citite în numărul 10 al Revistei de Povestiri, ce se va lansa miercuri, 13 februarie, de la ora 19:00 în Music Club.
Marius Chivu vorbeşte despre experiența ediției din toamnă: „Atelierul mi-a oferit șansa să cunosc cîțiva oameni talentați, cu care am avut cursuri animate și pline de idei (uneori se terminau noaptea tîrziu la bere :) şi care au scris în timpul atelierului cîteva povestiri foarte bune. Cu o parte dintre ei, în al căror viitor literar eu chiar cred, deja am colaborat implicîndu-i, împreună cu Florin, în experimentul romanului colectiv Moș Crăciun & Co. Ce motiv mai bun să continuăm!?”
Cei care vor să învețe cum să scrie mai bine, cum să-și descopere și să-și rafineze stilul, pot trimite o povestire de maximum 6000 de semne pînă la 1 martie. Cei doi coordonatori vor alege cele mai bune 15-20 de texte, iar autorii lor vor fi invitați să participe la cele 16 ședințe ale atelierului, care vor avea loc în martie și aprilie, dacă locuiesc în București. Candidații din celelalte orașe vor fi notați separat și vor afla dacă ar fi intrat sau nu, iar în funcție de numărul lor, organizatorii vor lua în considerare oportunitatea creării unui atelier şi în afara Capitalei.
Florin Iaru crede că atelierul are şi o misiune: „Caragiale deplîngea faptul că românul (s-a născut poet, dar) nu ştie și nici nu învaţă să scrie. Cine îşi face ochii roată peste literatura română actuală nu poate să nu remarce imensa, dezesperanta ei sărăcie. Nu avem prozatori. Literatura română e făcută numai din excepţii. Şi din mulţi autodidacţi care înţeleg prea vag ceea ce scriu ei înşişi, necum ceea ce scriu alţii. Ce am constatat la primul curs a fost pofta nebună de a scrie literatură. A fost suficient să pun întrebările corect. Răspunsurile au venit singure. Talentul vine de acasă.”
Mai multe detalii despre înscriere, structură, cost și teme abordate, precum şi părerile participanţilor despre prima ediţie găsiți aici.