Scrie pentru patru pereţi

21 iulie 2014   Dileme on-line

Textul tău poate prilejui o întîlnire aparte între spaţiul familiar (ceea ce am numit noi domestic box) şi actul artistic, în care toţi participanţii, gazdele, actorii, oaspeţii-spectatori îşi oferă unii altora o experienţă memorabilă. Contribuie astfel cu creaţia ta la conturarea conceptului de „homemade culture”* propus de lorgean theatre.

Scrie-ne la lorgeantheatre@gmail.com pînă pe 1 octombrie 2014, arată-ne că te simţi ca acasă pe scenă şi ca pe o scenă acasă! Oferim premii în valoare de 2500 de lei şi ceva aplauze în stagiunea viitoare.

lorgean theatre este prezent în peisajul cultural românesc din decembrie 2008. În cei peste cinci ani de existenţă, a găzduit mai bine de 30 de piese de teatru şi performance-uri, cu peste 75 de reprezentaţii. Peste 1000 de spectatori au trecut pragul garsonierei care găzduieşte lorgean theatre, iar din 2012, teatrul domestic s-a extins în alte 40 de apartamente.

* La lorgean theatre, spectatorii au adus, dintotdeauna, în locul unui bilet plătit, un obiect legat de tema piesei. Acest obiect a fost folosit adesea în reprezentaţie, de cele mai multe ori spectatorii vorbind despre motivaţia alegerii lui la finalul spectacolelor. Dacă ţii cont de acest lucru, de integrarea, într-un fel sau altul, a spectatorilor în piesa, textul tău va fi citit cu mai multă simpatie (dar nu e o condiţie obligatorie!).

„Scrie pentru patru pereţi” face parte din Campania „Se joacă cu casa deschisă”, proiect finaţat de Administraţia Fondului Naţional Cultural

Mai multe