Școală după școală, plata cu PET-ul și autostrada electrică

5 august 2019   Dileme on-line

● Starbucks acoperă cheltuielile de renovare a Școlii gimnaziale „Barbu Catargiu” din comuna Maia, județul Ialomița, unde organizația World Vision derulează mai multe programe dedicate copiilor.

● 336 de copii care au beneficiat de sprijin în cele 8 centre sociale de tip „Școală după Școală” și-au îmbunătățit semnificativ rezultatele de la clasă. Programul este finanțat de Fundația Vodafone România și derulat de Fundația Regală Margareta a României, iar cele 8 centre se află în județele Bistrița Năsăud, Neamț, Teleorman, Constanța, Maramureș, Ialomița, Ilfov și Alba. Detalii despre performanțele copiilor, aici.

● Carrefour a derulat, în magazinul din Băneasa, un program-pilot prin care clienții puteau achiziționa fructe și legume cu PET-uri (un ambalaj = un fruct sau o legumă). Concluzia? 25.000 de PET-uri au valorat 6 tone și jumătate de legume și fructe. Acum, Carrefour va extinde programul în magazine din alte cinci orașe din România.

● „Autostrada electrică” este un proiect al E.ON Energie România de a crea o amplă rețea de stații de încărcare pentru vehiculele electrice. Numărul unităţilor instalate până acum este de 11, iar mai multe detalii privind viitoarele stații puteți citi aici.

● 50 de copii din centrele de plasament din Brașov au putut merge la mare vara aceasta cu sprijinul Pepco România, unii dintre aceștia ajungând pe litoral pentru prima dată.

● În continuarea campaniei „Am nevoie de tine”, JYSK România va dona 75.000 euro pentru a susține Fundația Hope and Homes for Children

● Gazul natural comprimat permite reducerea cu 15% a emisiilor de dioxid de carbon generate în atmosferă față de cele pe care le-ar produce de un camion clasic. Parte dintr-un proiect pilot, un camion folosind CNG va efectua cursele dintre cele 18 depozite ale Coca-Cola de pe teritoriul României.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe