„Schimbarea – Change 2.0” la Romanian Design Week

15 septembrie 2020   Dileme on-line

Pînă în 20 septembrie, Romanian Design Week vă așteaptă în București cu cea de-a opta ediție, avînd o temă potrivită vremurilor: Schimbarea. Expoziţiile din cadrul evenimentului îşi propun să investigheze procesele şi contextele care generează schimbare, să chestioneze rolul designului într-o economie circulară, să prezinte proiecte, materiale şi procese inovatoare, precum şi cele mai relevante exemple de design experimental, conceptual şi incluziv. 

Spațiul Qreator din Bulevardul Aviatorilor 8A găzuiește, în premieră, o serie de șapte expoziții reunite sub numele Design Flags. Acestea documentează evoluția designului din perspective culturale diverse și din țări diferite.

Publicul poate admira postere stradale din Madrid, care explorează istoria orașului, afișe ale Asociației Designerilor Grafici Maghiari, dar și colecțiile finaliste ale concursului demarat de Comitetul Olimpic Ungar pentru uniformele sportivilor ce urmau să participe la Olimpiada de la Tokyo de anul acesta.

Alte puncte inedite de interes sînt Future Food Formula, instalația interactivă creată de Chloé Rutzerveld, food designer, expozițiile de design de produs Made in CZ / Found in RO, care includ obiecte fabricate în Cehoslovacia și atît de prezente în viața cotidiană românească înainte de Revoluție, sau Portugal Normal, o colecție de obiecte care au potențialul de a contura o estetică specifică culturii portugheze și care au intrat deja în memoria colectivă portugheză.

Astfel, Qreator by IQOS îşi continuă misiunea de a fi #homeofcreativity, de a inspira şi a influenţa modul în care este percepută creativitatea.

Expozițiile sînt deschise publicului larg cu vîrsta peste 18 ani, pînă în 20 septembrie 2020, între orele 10:00 şi 20:00. Accesul este gratuit şi se face doar prin intrarea principală a vilei din Bulevardul Aviatorilor nr. 8A – din Piaţa Victoriei.

Evenimentul este organizat ţinînd cont de distanţarea socială şi de toate regulile şi recomandările valabile în acest moment. Astfel, pentru a respecta reglementările legislative în vigoare, în interiorul vilei vor putea fi prezente doar 40 de persoane simultan, care sînt rugate să poarte măşti şi să păstreze distanţa socială.

Design Flags este un demers realizat alături de Ambasada Spaniei la Bucureşti, Institutul Maghiar din Bucureşti, Centrul Ceh, Designmuseum Danmark, CHART, Next Nature şi KWY.studio.

Articol realizat cu sprijinul Qreator, conţine elemente publicitare.

Foto: Sorin Stana

Mai multe