Şase teme de gîndire în hamac

8 iulie 2015   Dileme on-line

Revista de Povestiri își imaginează următoarele: citești acest articol uitat într-un hamac, cu un pai între dinți și cu mai multe-n pălărie, leneș și copt, așteptînd un vînt mai răcoros, dar nu prea puternic, să nu scuture omizile din crengi.

Și cum stai așa, gata s-adormi, în loc să numeri oi, îți dăm să numeri teme de gîndire.

1.      Faci ce ține de tine să te înțelegi bine cu oamenii importanți din viața ta?
2.      Ți-ar plăcea să citești mai mult? Să fii la curent cu ce se scrie acum?
3.      De cînd n-ai mai scris frumos de mînă?
4.      Era o vreme cînd țineai jurnal și îți doreai să fii scriitor?
5.      Îți plac filmele. Ai putea să gîndești un scenariu de film?
6.      Poezia. Ori e pentru tine, ori nu e.

În funcție de beculețul aprins, sînt mai multe de citit mai jos.

Atelierul de comunicare are înscrieri pînă pe 20 iulie, e coordonat de Magda Bunea și folosește ca metodă coachingul de grup, pentru că așa primești feedback nu numai de la antrenor, ci și de la colegi.

Clubul de lectură Pop-up Stories Club (studenții și elevii au acces gratuit) are înscrieri tot pînă pe 20 iulie și în centrul discuției romanul Cum să uiți o femeie, de Dan Lungu. Invitații sînt jurnaliștii Laura Ștefănuț și Andrei Crăciun.

Atelierul de caligrafie are deadline 25 iulie și te învață două stiluri de scriere cu penița lată: foundational hand și gothic. La ultima întîlnire se stropește cu colapenul și se folosesc tot felul de instrumente dubioase – de, caligrafie modernă.

Escapada de scriere creativă la Vama Veche e cu preselecție, ca atare te așteptăm cu o povestire-n vîrf de băț pînă pe 10 august, să o facă bucățele Marius Chivu.

Atelierul de scenaristică are deadline 20 august, doi antrenori minunați – Cecilia Ștefănescu și Igor Cobileanksi – și 24 de întîlniri, la finalul cărora trebuie să ai gata un scenariu de lungmetraj. Trebuie, nu trebuie, ar fi păcat să nu.

Atelierul de poezie e abia creat, încă orăcăie cînd îl gîdilăm la tălpi, are înscrieri pînă pe 10 septembrie, iar antrenoarea e Simona Popescu.

Dacă ai întrebări, cineva răspunde simpatic sau antipatic (dacă suni dimineața) la 0732009198 sau la simina [at] revistadepovestiri [punct] ro.

Mai multe