Să ne privim în oglindă!

15 mai 2013   Dileme on-line

Nu, nu e o filmare cu camera ascunsă din casa omului, unde el poate să stea şi descheiat la prohab, ci o emisiune în direct, în spaţiul public, unde personajul era conştient că e văzut de toată lumea. Era conştient de asta, dar puţin îi păsa. Ţara întreagă e sufrageria lui personală, unde se poate purta cum pofteşte, fără nici o constrîngere dictată de vreo lege sau măcar de bun simţ.

Spectatorii emisiunii „Un show păcătos” de la Antena 1 au putut să-l revadă de curînd pe Corneliu Vadim Tudor în toată splendoarea sa. În mod sigur, ei i-au apreciat prestaţia. Au zis că aşa-i trebuie ăleia şi, eventual, au contribuit şi ei în gînd sau cu voce tare la măscărirea individei.

Cît despre cei care nu urmăresc această emisiune - ei au avut posibilitatea, graţie înregistrărilor de pe Internet, să-şi amintească, pentru a nu ştiu cîta oară, cu cine au de-a face. Şi în ce ţară trăiesc.

Nu e vorba despre vreun individ cules de prin şanţurile societăţii de cei de la „Un show păcătos”, ci despre un personaj important al vieţii publice din România. Dacă vă mai amintiţi, Corneliu Vadim Tudor a ajuns cîndva în turul doi la prezidenţiale. Era deci cît pe-aci să fie preşedintele României. Şi, oricum, în momentul acesta ne reprezintă ţara la Bruxelles, ca europarlamentar. Oamenii l-au ales să ne reprezinte în lume. Şi nu numai pe el. I-au ales să ne facă de rîs în faţa străinilor şi pe alde Gigi Becali sau pe Elena Băsescu. Prin urmare, Corneliu Vadim Tudor nu este o întîmplare.

Veţi spune cu siguranţă că Vadim Tudor nu este reprezentativ pentru poporul român, că există destule valori care ne reprezintă în mod strălucit. Or exista, dar asta în ciuda voinţei populare. Dacă ar candida, un mare scriitor sau un mare artist ar strînge doar o mînă de voturi. Ba, mai mult, minţile luminate ale ţării sînt de multe ori puse la stîlpul infamiei de către mase. Poporul nu se vrea reprezentat de ele, ci de oameni ca Vadim Tudor. Ei sînt adevăraţii exponenţi ai naţiei.

Prin urmare, dragi români, să ne privim în oglindă!

Mai multe