S-au deschis înscrierile pentru trupele de liceeni la IDEO IDEIS #14
Pînă în 19 mai, trupele de teatru de liceeni din toată țara sînt invitate să se înscrie la secțiunea dedicată lor din cadrul ediției cu numărul 14 a festivalului IDEO IDEIS, care va avea loc între 6 și 12 august la Alexandria.
Opt trupe din cele înscrise, împreună cu o trupă locală, din Alexandria, vor putea participa la toate activitățile din festival. Participarea la IDEO IDEIS le asigură liceenilor din trupele selectate un program intensiv de ateliere de dezvoltare personală și ateliere de măiestrie special gîndite pentru ei, unde pot alege între dans, scriere creativă, muzică, film sau fotografie, toate susținute de tineri profesioniști. În fiecare seară din festival pot participa gratuit la spectacolele de teatru profesionist și evenimentele din program. Ca parte din secțiunea non-competitivă „Spectacole de Teatru Tînăr”, în a doua jumătate a festivalului, trupele își vor prezenta propriile spectacole în fața publicului. Pe durata festivalului, fiecare trupă va avea alături un profesionist din lumea teatrului care o va ghida și va oferi feedback aplicat fiecărui participant în parte.
Trupele se pot înscrie pînă pe 19 mai, ora 23:59, pe http://ideoideis.ro/inscriere. Toate detaliile necesare înscrierii sînt disponibile în Ghidul Trupelor Aplicante.
Trupele selectate vor fi anunțate pe 27 mai. Selecționerii trupelor sînt Alexandru Ion (actor, co-președinte Asociația TETA), Nora Dobre (manager cultural, director IDEO IDEIS), Ana Teodorescu (teatrolog, coordonatoare a departamentului artistic al IDEO IDEIS), Alexandra Murăruș (actriță, coordonatoare a departamentului de ateliere IDEO IDEIS) și Paul Petrache (critic de film, coordonator al departamentului relații trupe IDEO IDEIS).
***
IDEO IDEIS este un festival de teatru pentru comunitate și, în același timp, un eveniment dedicat procesului de educație alternativă pentru tinerii liceeni din România. Structura festivalului este unică în peisajul festivalurilor de teatru din țară și are rolul de a-i ajuta pe participanți să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, să capete încredere în ei înșiși și să interacționeze cu tipuri de modele relevante pentru dezvoltarea lor personală și profesională.