Rubarba: madlenă românească
Saschizul gurmanzilor, oraşul celor care caută rafinamente culinare, este un loc regăsit, după valul de plecări masive din anii 90, de o mînă de mici producători, oameni dornici să reînvie tradiţiile, să le valorifice şi să le transforme în lucruri cu care România s-ar putea lăuda. Ei au redescoperit reţete vechi, care se găseau odinioară prin toate cămările gospodarilor, şi le oferă azi ca trufandale dintr-un timp trecut.
Alături de celebrul gem de rubarbă (rabarbăr cum îi spun localnicii) care face deliciul doritorilor de dulce, murăturile picante sînt altă reţetă tradiţională a locului.
Exemplul saschizenilor, care au găsit gustul de demult, l-au îmbuteliat în borcane cochete şi l-au promovat, regăseşte optimismul, arătînd cît de bine poate fi totuşi şi la tine acasă.
Fotografie preluată de pe saschiz.ro