România „ascultă 5 minute de muzică clasică"

30 septembrie 2013   Dileme on-line

Din 1 şi pînă în 31 octombrie, 5 minute de muzică clasică pot fi ascultate în spaţii neconvenţionale din întreaga Românie: hipermarketuri, mall-uri,  librării, şcoli, muzee, graţie unei campanii Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat exclusiv muzicii clasice şi de jazz. Ediţia din octombrie a proiectului „Ascultă 5 minute de muzică clasică” aduce şi mini-recitaluri live ale violoncelistului Răzvan Suma în 4 mall-uri din ţară, ca parte a turneului „Vă place Brahms?”. Răzvan Suma se afla în 7 octombrie la Palas Mall din Iaşi, în 9 octombrie la Iulius Mall Suceava, în 14 octombrie la Iulius Mall Timişoara, în 16 octombrie, la Iulius Mall Cluj. 

este o campanie iniţiată de Radio România Muzical cu scopul de a aduce muzica clasică cît mai aproape de publicul larg. Campania a ajuns la a şaptea ediţie, fiind primită cu succes şi mult interes de public la ediţiile precedente, desfăşurate de 2 ori pe an începînd din 2010. 

Principiul campaniei este simplu: difuzarea a cinci minute de muzică clasică, zilnic, în cît mai multe spaţii neconvenţionale, altele decît sălile de concert, acolo unde afluxul de public/vizitatori este cît mai mare. De asemenea, zilnic piesa zilei din campania

poate fi ascultată şi la Radio România Muzical, dar şi în reţeaua Radio România Regional.

Proiectul are ca principală ţintă familiarizarea, mai ales a publicului tînăr, cu sonorităţile muzicii clasice. Anul acesta, ca element de noutate, proiectul se bucură de o importantă dezvoltare graţie colaborării cu unităţi de învăţămînt de pe întreg teritoriul României, ceea ce înseamnă că un număr considerabil dintre elevii României vor putea asculta muzică clasică în pauzele dintre ore sau la orele de dirigenţie sau muzică. 

Mai multe informaţii despre această campanie pot fi accesate pe pagina

care găzduieşte, de asemenea, şi fişierele audio ale pieselor din proiect.

„Ascultă cinci minute de muzică clasică” este un proiect Radio România Muzical, iniţiat şi dezvoltat de Cristina Comandaşu.

Mai multe