Roger Waters în România - 28 august 2013

9 noiembrie 2012   Dileme on-line

"Cel mai bun show făcut vreodată. Punct.”, New York Post
The Wall live este pur şi simplu un show perfect. Fiecare om ar trebui sa vadă, măcar o dată în viaţă, o asemenea producţie!”, Philadelphia Inquirer
 “The Wall este un proiect grandios, un adevărat triumf al ambiţiei. Este punctul culminant al realizărilor muzicii rock! ”, The Times
The Wall este ecranul perfect pentru o producţie muzicală absolut uluitoare, cu animaţii şi efecte grafice nemaivăzute”, London Evening Standard
“E imposibil să nu fii surprins de acest show, o experienţă multisenzorială imposibil de egalat”, The Guardian

Roger Waters, membru fondator al legendarei trupe Pink Floyd, aduce în România cea mai spectaculoasă producţie muzicală a momentului - show-ul The Wall. Evenimentul va avea loc pe 28 august 2013, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, fiind organizat de Emagic.

Fanii Pink Floyd, una dintre cele mai iubite trupe rock din istoria muzicii, vor avea în sfîrșit ocazia să vadă live, la București, super-producția inspirată de cel de-al unsprezecelea album al trupei, The Wall. Considerat o adevărată capodoperă, show-ul The Wall este combinația perfectă de muzică live, proiecții impresionante, efecte vizuale uimitoare și decoruri grandioase, toate reunite într-o construcție colosală, concepută sub forma celebrului zid. Spectacolul reia povestea lui Pink, personajul principal al albumului, întreaga punere în scenă bucurîndu-se astăzi de avantajele tehnologiei, oferindu-le fanilor nu doar un simplu concert, ci o producție multi-dimensională fabuloasă, despre care întreaga presă internațională vorbește la superlativ.  

Primul turneu The Wall a început pe 15 septembrie 2010, la Toronto, Canada, și a continuat cu noi reprezentații în America de Nord, Europa, Australia și America de Sud, înregistrînd adevărate recorduri de audiență: 192 de concerte și peste 3,3 milioane de spectatori, devenind rapid unul dintre cele mai de succes turnee din istorie. Mai mult decît atît, turneul început acum doi ani a reprezentat prima interpretare integrală din ultimii douăzeci de ani a pieselor albumului The Wall de către unul dintre membrii Pink Floyd, cea din urmă reprezentație fiind tot a lui Roger Waters, la Berlin, în 21 iulie 1990.
 
Cea de-a doua serie de concerte în Europa, programată pentru 2013, va include 18 spaţii în aer liber, printre care și Piața Constituției, acesta fiind singurul loc din România ce poate găzdui o producție de asemenea proporții. De altfel, însuși autorul proiectului se declară impresionat de noile dimensiuni ale set-up-ului: "Sînt extrem de încîntat de faptul că producția The Wall se reîntoarce în Europa. O să fie distractiv pentru toți cei prezenți. Am reproiectat întregul concept The Wall special pentru spaţiile în aer liber. Va fi impresionant pentru că implică mult mai multă mișcare, acțiune, dramă și suspans comparativ cu show-urile ce au loc în săli acoperite. Zidul este mult mai mare, întreaga construcție de altfel este mult mai amplă, astfel încît să ofere tuturor spectatorilor o experiență mult mai intensă. E drept, o astfel de producție nu ar fi fost posibilă acum 40 de ani, însă lucrurile s-au schimbat, tehnologia a avansat, iar acum putem face lucruri inimaginabile. Un astfel de spectacol trebuie văzut!”, a declarat Roger Waters.
 
De-a lungul timpului, producția originală a celebrului album The Wall a fost pusă în scenă integral doar de 29 de ori în cadrul turneulului de promovare susținut de Pink Floyd în 1980, și încă o dată, în Germania, ca formă de sărbătorire a căderii zidului din Berlin, în fața a peste 200.000 de oameni. Cu toate acestea, The Wall rămîne unul dintre cele mai emblematice albume din istoria muzicii, cu efecte profunde asupra culturii pop, rezonînd cu multe generații de fani.
 
Biletele pentru concertul Roger Waters și super-producția The Wall, ce va avea loc pe 28 august, se vor pune în vânzare online, pe www.MyTicket.ro, începînd cu data de 16 noiembrie, ulterior fiind disponibile și în magazinele de specialitate.
 

Mai multe