Robotul care merge la școală pentru copiii bolnavi de cancer, donații de carte și școli fără „bullying”

3 februarie 2020   Dileme on-line

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.  

● Fundațiile Globalworth și United Way România organizează programul „Educația - Centrul schimbării în comunitate”, pentru a ajuta copiii expuși riscului de abandon școlar. Acesta are o durată de 5 ani și o valoare totală de 2 milioane de euro.

● Salvați Copiii Romania a dat startul programului pilot „Grădinițe fără bullying - Să fim prieteni", program derulat cu sprijinul Mary Fonden, Red Barnet și Kaufland Romania.

● Asociația Curtea Veche și Fundația EGGER au donat peste 2000 de cărți în satele din județul Suceava, în cadrul programului național de lectură „Cărțile copilăriei”.

● Salvați Copiii România a anunțat demararea unui amplu proiect de dotare a secțiilor pentru nou-născuți, cu o investiție totală de aproximativ un milion de euro, în 2020.

● Little People Romania, împreună cu RO SMART în Țara lui Andrei, au creat robotul care merge la școală pentru copiii bolnavi de cancer. Asociația Little People are grijă anual de peste 1800 de pacienți din 9 unități de oncologie pediatrică din țară, precum și de cei 900 de tineri care au finalizat tratamentul oncologic. Pe 6 februarie, la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, va avea loc primul concert caritabil din România dirijat de un robot. Un bilet costă 20 de lei, iar spectatorii vor fi încurajați să facă donații pentru Asociaţia Little People Romania.

● Au început înscrierile (termen limită: 7 februarie) pentru Programul Național „Pădurea Mea”, un proiect destinat pentru început tuturor elevilor din clasele V-VIII. Elevii trebuie să planteze, între 15 martie și 15 aprilie, 400 de copaci. 10 echipe vor participa gratuit la o tabără.

● Zitec organizează pe 6 februarie o nouă sesiune de donare de sînge la sediul lor din București, parte din campania #cei1024. De la lansarea acesteia, s-au strîns peste 2.400 litri de sînge, echivalentul a 16.150 de vieți salvate. Detalii aici. La Galaţi, Comunitatea 4x4 pregăteşte încă o campanie de donare de sînge, bonurile primite de donatori fiind convertite în ajutoare pentru copiii sărmani.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe