RFI România prezintă Femei în război

10 noiembrie 2017   Dileme on-line

Luni, 13 noiembrie, ora 10, la sala „Elvira Popescu” din București, Bd. Dacia nr. 77,  RFI România lansează în spațiul public webdocumentarul Femei în război. Intrarea este liberă.

Webdocumentarul conține fotografii mai mult sau mai puțin cunoscute, dar și documente, scrisori, înregistrări audio și interviuri video cu reputați istorici din România. Produs media inovator, proiectul editorial Femei în război își propune să popularizeze personalități feminine și povești impresionante din perioada Primului Război Mondial.

Vor urca pe scenă realizatoarea webdocumentarului, Bianca Pădurean, împreună cu Diana Mandache, Maria Ioniță și Luminița Dumănescu, istoricii cu care au fost realizate interviurile video ale webdocumentarului. Ele vor oferi publicului mai multe detalii despre participarea româncelor în Primul Război Mondial și despre efortul de război dus de femei în spitale, școli, cantine, centre de ajutor sau fabrici.

Webdocumentarul Femei în război este un proiect RFI România finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul programului Acces Centenar.

Mai multe