Revelion cu bun gust: băuturi rafinate, în funcție de preparate

30 decembrie 2021   Dileme on-line

Ne apropiem cu pași repezi de anul 2022, moment marcat în toată lumea la ora 0:00 de deschiderea sticlelor de șampanie, simbol al celebrării oricărui eveniment festiv. De Revelion însă, șampania nu este singura licoare care se va regăsi pe mesele de sărbătoare. Indiferent de varietatea de băuturi alcoolice pe care o avem la dispoziție, este important să asociem corect preparatele festive cu licorile care le potențează aroma.

Orice masă festivă începe, fără doar și poate, cu o băutură menită să deschidă apetitul, dar și pofta de distracție. Țuica și palinca, populare la mesele tradiționale românești, pot fi înlocuite de cei care nu le agreează cu un pahar de șampanie fină, vinars sau whisky. Doamnele se pot delecta cu un pahar de vermut sau cu unul de lichior fin, de exemplu.

Bineînțeles că nici vinul, fie el alb sau roșu, nu lipsește de lîngă preparatele festive. Regula este simplă: vinul roșu se servește alături de preparate din carne roșie, în timp ce vinul alb este potrivit să fie savurat alături de preparatele din carne albă sau de desert.

De la nici o petrecere de Revelion nu pot lipsi însă băuturile digestive, de un real folos pentru a ușura activitatea pancreasului și ficatului, suprasolicitate deja de mîncărurile grele servite la mesele tradiționale de Crăciun.

Fie că vorbim despre o șampanie elegantă, un whisky de colecție, un rom, îmbuteliat în ediție limitată, un vin bun, românesc sau de pe alte meleaguri, vodkă, coniac, lichior, tequila, gin sau chiar licori tradiţionale, cei care vor să evite agitația din magazine, specifică acestei perioade, cît și și alegerile în grabă, își pot achiziționa băuturile preferate de Revelion din confortul casei, alegînd să-și facă online cumpărăturile.

Magazinele online de băuturi alcoolice au în această perioadă prețuri accesibile pentru o gamă variată de produse 100% originale. Pe lîngă oferta variată de produse de calitate, prețuri mici, magazinele online de băuturi alcoolice asigură clienților livrare rapidă și transport gratuit, în situația în care comenzile depășesc o anumită valoare. Alegeri inspirate și La Mulți Ani!

Mai multe