Retrospectiva Super! - Festivalul de filme făcute de adolescenți

21 septembrie 2014   Dileme on-line

Dupa succesul primei ediții, organizate în acest an, în mai, Super, festivalul de filme făcute de adolescenți revine în 23 septembrie la Bistro Chez Elvire (grădina Institutului Francez, Bd. Dacia, nr. 77 în București) cu o retrospectivă a celor mai bune filme regizate de liceeni. Proiecția în aer liber începe la ora 20, iar intrarea este liberă.  Toate detaliile se pot găsi aici

În cadrul proiecției, invitatul special al evenimentului, criticul de film Irina Margareta Nistor, va avea o intervenție despre importanța încurajării tinerilor să creeze produse cinematografice. 

este primul și singurul festival din România făcut de liceeni și care prezintă doar filmele lor. Ediția din 2014 a Super a inclus 3 locații, 25 de filme făcute de adolescenți din România și SUA și un

de documentar, în cadrul căruia s-au ținut cursuri în fiecare zi. 

„Am realizat că cinematografia nu e încurajată în liceu. Și că există liceeni (ca mine) pasionați de film, care deja și-au făcut primele scurt-metraje sau care vor să le facă, dar care nu au unde să le proiecteze, să discute despre ele sau să învețe mai multe pentru noi proiecte. Așa că am făcut un festival care să răspundă exact la nevoia pe care am simțit-o noi.”- Luca Istodor, Directorul Festivalului Super. 

Bistro Chez Elvire, situat în grădina Institutului Francez, în vecinătatea Cinematografului Elvire Popesco, e un spațiu cultural outdoor de întîlnire al oamenilor frumoși din București, al iubitorilor de film, de teatru, de cultură franceză și al celor care caută o alternativă la terasele aglomerate din centrul istoric al Bucureștiului. 

Mai multe