Renovări de școli, sfaturi pediatrice gratuite, sprijin pentru persoanele cu sindrom Down

13 ianuarie 2020   Dileme on-line

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.  

● Bosch a alocat 20.000 euro pentru renovarea a două școli în Hunedoara. În plus, 200 de angajați Bosch au petrecut peste 3.300 de ore în renovarea acestora.

● Lidl Romania contribuie la reducerea riscului de abandon școlar și investește 800.000 lei în programul derulat de UNICEF Romania. Suma a fost strînsă printr-o campanie desfășurată în magazine, timp de o lună: pentru fiecare jucărie achiziționată de clienți din magazinele sale, Lidl a donat 1 leu către UNICEF. 

● Magazinul de pantofi CCC va renunța la pungile de plastic şi va introduce pungi de hîrtie reciclabilă la prețul de 1 RON, sumele colectate din vînzarea lor find donate către UNICEF. 

Peditel, un serviciu inițiat în 2014 de Fundația Părinți din România, a oferit sfaturi medicale pediatrice prin telefon (gratuit și non stop), pentru 65.511 copii din România și diaspora. 

● Aflați aici povestea tinerei care și-a pus apartamentul la dispoziția celor de la Casa Filip, pentru bolnavii de cancer care vin la tratament în Cluj. În 2019, au fost 206 persoane cazate aici.

● 120 de persoane cu sindrom Down vor învața cum să își caute un loc de muncă și cum să se integreze la acesta, printr-un proiect al Fundației Special Olympics România.

● Agenția de digital Mavericks va continua și în 2020 programul #betterworld, oferind pro-bono pentru șapte afaceri sociale campanii de performance media, setup de webanalytics și interpretarea datelor. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe