Record la plantări, aplicații care pot salva vieți, Harta Serviciilor Sociale

9 martie 2020   Dileme on-line

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● În 2019, Asociația Recolamp a colectat, tratat și reciclat 1.914 tone de deșeuri din echipamente de iluminat, în creștere cu 70 % față de anul 2018.

● Elevii Şcolii Nr. 7 din Focșani confecţionează mărţişoare și felicitări de 8 Martie, pe care le-au pus deja în vînzare. Cîștigurile vor fi donate integral Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă”, pentru realizarea spitalului de oncologie pentru copii. Anul trecut, școala a donat asociației 3500 RON.

● La 43 de ani de la cutremurul din ‘77, avem 15 aplicații care pot salva vieți, dezvoltate gratuit de specialiștii Civic Labs, inițiativă a Code for Romania.

● United Way Romania a anunțat că va sprijini și anul acesta (al șaselea) „Ajungem Mari”. 850 de copii și tineri instituționalizați și din familii defavorizate din București și Ilfov vor avea acces la educație.

● Din bilanțul „Plantăm fapte bune în România”: 2019 a fost cel mai bun an din istoria inițiativei. 8.700 de voluntari au plantat peste 52 de hectare de puieți.

● Pe 13 martie, Citizen Next lansează prima platformă națională care centralizează toate serviciile sociale acreditate din România, specifice fiecărei categorii de grup vulnerabil.

● Proiectul „Căsuța cu Cărți”, realizat în urmă cu doi ani de un preot constățean, reluat.

Nu uitați de formularul 230, prin intermediul căruia puteți redirecționa o parte din impozitul anual către ONG-uri ca cele de mai sus. S-a schimbat puțin formularul.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe