Reciclarea bateriilor, profilaxie orală și ciclism în tandem

28 iulie 2019   Dileme on-line

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.

● În cadrul programului „România Reciclează”, organizat de Asociația Environ și Asociația SNRB, 100 de tone de deșeuri electrice și baterii au fost colectate din 62 de localități, în mai puțin de 3 luni. 

● Timp de trei zile, cabinetul stomatologic mobil „Zîna Merciluță”, format dintr-o echipă de doi medici dentiști voluntari, a vizitat patru sate din județul Constanța și sportivi de la CS Faul Constanța, cărora le-au fost oferite tratamente și proceduri de prevenție orală. Asociația Merci Charity mai deține un cabinet mobil, iar Intervențiile efectuate pentru cei 106 de copii au fost sprijinite de KMG Internațional.

● Peste 1300 de copii au luat parte la „Start la mișcare cu Tedi!”, o campanie de conștientizare a importanței practicării sportului de la cele mai mici vîrste. Au fost organizate concursuri, iar Cristina Neagu, Cătălina Ponor, Mihai Petre și Carmen Brumă au oferit lecții celor micuți.

● Combinatul Siderurgic de la Galaţi a donat echipament medical pentru secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă din oraș, în valoare de 180.000 de lei.

● Muzeul Astra din Sibiu a găzduit săptămîna trecută a 11-a ediţie a taberei de meşteşuguri pentru tineri cu nevoi speciale, de care au beneficiat 30 de tineri.

● Asociaţia Club Sportiv Tandem Arena, cu sprijinul Kaufland, organizează a doua ediție a Tandem BikeFland, proiectul care îi învață pe copiii nevăzători să meargă pe bicicletă în tandem.

● OMV Petrom organizează cea de-a cincea ediție a Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei, în care se proovează importanța meseriilor și se caută soluții pentru învățămîntul profesional din România. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe