Qreator by IQOS și Mobius Gallery vă invită la „Art in Motion”, expoziția în care pînzele prind viață

14 noiembrie 2020   Dileme on-line

Andrei Gamarț și Roman Tolici sînt doi dintre cei mai prolifici și apreciați artiști contemporani, care au expus de-a lungul carierei lor, atît în țară, cît și peste hotare, lucrări spectaculoase, apreciate deopotrivă de public, dar și de critici. Diferiți ca stil și abordare, Andrei Gamarț și Roman Tolici sînt foarte asemănători însă în ceea ce privește pasiunea lor pentru pictură și alte forme de expresie artistică. Dezvoltarea lor pluridisciplinară reflectă, de fapt, o maturitate artistică a celor doi, care iată, se află în centrul evenimentului Art in Motion.

Expoziția este organizată de Qreator by IQOS împreună cu Mobius Gallery și poate fi vizitată în perioada 17-21 noiembrie în București. Ea reunește 15 lucrări semnate de Andrei Gamarț și Roman Tolici, expuse în original la Mobius Gallery. În cadrul expoziției, lucrările selectate vor fi prezente în două variante: una originală, așa cum a conceput-o artistul, iar cealaltă, în oglindă, într-o versiune animată, care oferă privitorului noi perspective asupra lucrării originale. Astfel, vizitatorii vor putea vedea fizic lucrările expuse în galeria din strada Dumbrava Roșie nr. 18, în intervalul orar 14:00-20:00, iar versiunea animată a acestora va putea fi accesată pe qreator.ro, prin scanarea unui QR code asociat fiecărei lucrări.

Din dorința de a aduce publicul mai aproape de artă, chiar și de la distanță, dată fiind situația de față, organizatorii au recreat evenimentul și în format digital, live, astfel încît cei care nu pot ajunge la expoziție să poată totuși lua parte.

Astfel, pasionații de artă îi pot întîlni virtual pe cei doi artiști, sîmbătă, 14 noiembrie, între orele 19:00-20:00, cînd va avea loc evenimentul live, transmis simultan pe paginile de Facebook Qreator by IQOS și Mobius Gallery. În cadrul acestuia, Roxana Gamarț, co-fondatoarea Mobius Gallery, va modera un dialog inedit cu cei doi pictori. Temele de discuție abordează arta în diversele ei manifestări și adaptarea acesteia la noul context mondial, precum și o discuție aplicată referitoare la lucrările expuse și rezultatele obținute prin animarea digitală a acestora. În timpul live-ului, privitorii vor putea admira un montaj video care prezintă în paralel lucrările originale și versiunile lor animate.

Printre cele 15 lucrări aduse la viață cu ajutorul tehnologiei se numără The Highway, Sufficient Proximity, Twins, The Oblivion, Nightwatch (Andrei Gamarț), precum și White Matter in Cinema Patria Hall, We Run the Earth, Peace Messenger 1, Dream of Immortality, Mask (Roman Tolici). Scopul demersului este acela de a oferi o nouă perspectivă, mai dinamică, asupra lucrărilor.  

Pînzele, desenele și lucrările grafice ale lui Andrei Gamarț dezvăluie fracturi ale unei lumi care pare suspendată între timp și spațiu. Temele majore care populează această „contra-realitate” tenebră și uneori suprarealistă abordează relația dintre memorie, materie, inocență și eroare.

De cealaltă parte, lucrările lui Roman Tolici par a fi detalii ale unei povești monumentale legate de întrebările și anxietățile umane generale. Această forță narativă transformă subiectele recurente în capitole nesfîrșite și reflectările vieții de zi cu zi în proiecții despre timp și memorie, surprinse de percepția tandră a artistului.

Qreator by IQOS face parte din viziunea brand-ului IQOS de a susține sectorul creativ din România.

Situat în București, în B-dul Aviatorilor 8A, Qreator by IQOS este unul dintre cei mai activi promotori ai creativității din zona culturală bucureșteană. Prin proiectele pe care le organizează sau le găzduiește, Qreator by IQOS facilitează creativitatea în toate formele ei și susține dezbaterea între actorii culturali. Spațiul este, de asemenea, deschis vizitatorilor, care îl pot rezerva, împreună cu resursele tehnologice de care au nevoie, pentru proiectele lor creative. Qreator by IQOS, #HomeofCreativity, este deschis tuturor creativilor și iubitorilor de creativitate.

Mai multe informații pe www.qreator.ro și www.facebook.com/qreator.

Mai multe