Prima ediţie a Feminist And Queer International Film Festival

2 octombrie 2015   Dileme on-line

În perioada 6-10 noiembrie, la București va avea loc prima ediție Feminist and Queer International Film Festival. Este primul festival de film cu tematică feministă și queer din România și se pregătește să pună publicul larg față în față cu realități despre care se vorbește prea puțin.

Din cele 1500 de filme înscrise din peste 80 de țări de pe patru continente, au fost selectate 150 de lungmetraje și scurtmetraje de ficțiune. Multe dintre poveștile cinematografice vor prezenta experiențe personale universal-valabile, cu care spectatorul va putea empatiza și prin care va putea înțelege mult mai profund relativitatea punctului de vedere personal. Realizatorii unora dintre filmele proiectate vor fi și ei prezenți la eveniment, iar publicul va avea ocazia de a participa la discuții legate de cinematografia feministă și queer.

Prin tematica abordată de producțiile cinematografice prezentate și de varietatea evenimentelor conexe (proiecții de film experimental, concerte, spectacole de teatru, ateliere și expoziții), FAQiff se adresează unui public variat, format atît din pasionați de film și specialiști în cinematografie, cît și susținători ai feminismului, membri ai comunității LGBT+ și persoane interesate de teme sociale, artă și activism.

,,Arta zonei interzise“ - de aici am pornit. Cinematografia și filmele, prin poveștile puternice, redate onest, cu viziune și creativitate, au puterea de a schimba percepții, de a deschide zone despre care încă ne e rușine să vorbim. Au puterea de a transforma tabuuri în firesc. Festivalul ăsta trebuie să existe într-o societate în care arta e facultativă.’’ - Patrick Brăila, regizor, directorul executiv al Asociației TRANSform și selecționerul de scurtmetraje al festivalului FAQiff.

Printre organizatorii festivalului se numără Asociația TRANSfom și specialiști din domenii precum cinematografia, comunicarea, design-ul și fotografia, în parteneriat cu: Uniunea Cineaștilor din România, Asociația ACCEPT, Ambasada Israelului la București, Ambasada Finlandei la București, Ambasada Olandei la București, Ambasada Danemarcei la București, Ambasada Spaniei la București, Institutul Cervantes, Love +, CARE Cafe, Librăria Hecate, Tomboy, Artă la Purtător, Webanderthal și alți prieteni ai festivalului.

Săptămîna trecută, echipa FAQiff a lansat o campanie de crowdfunding prin intermediul căreia își doresc să acopere cheltuielile organizatorice ale evenimentului. Campania explică pe larg contextul social care a creat nevoia realizării acesui fesival și te invită să iei parte la acest eveniment istoric: http://igg.me/at/faqiff

Mai multe