Prietenia în literatură

27 ianuarie 2021   Dileme on-line

Incubatorul de lectură se întoarce cu primul modul din 2021, dedicat prieteniei, într-o lume ca nouă despre care vom avea multe de scris, de spus și de înțeles.

Nu e prietenia cea care ne pune poate cel mai mult pe gînduri, nu locuiesc prietenii în mintea noastră mereu? Cum e prietenia în literatură? De la Mark Twain la Zadie Smith și nu numai, cu o oprire la Cehov.

Ne vedem cu copii între 8 și 14 ani, sîmbăta (de la 10.30), din 30 ianuarie pînă pe 27 februarie. Nu sînt doar niște ateliere de scris și de citit, ci un dialog interactiv despre literatură, limbaj, proză/poezie.

Ne mirăm că celor mai mulți oameni le e greu să transmită un mesaj clar, inteligibil. Iar cînd vine vorba să citească și să înțeleagă un text, lucururile se complică și mai rău. Pe lîngă literatură, îi ajutăm pe copii să deprindă skill-uri de lectură, ca să știe de unde să „apuce” un text și să nu se sperie de el. Lucrăm online, avantajul e că puteți fi de oriunde.

Atelierele Incubatorului de lectură sînt create de scriitoarele Ana Maria Sandu și Svetlana Cârstean. Înscrierile se fac prin mesaj privat pe pagina de Facebook a Incubatorului de lectură.

Ilustrația: Andrei Măceșanu

Mai multe