Premiul pentru Jurnalism al Parlamentului European

5 iulie 2010   Dileme on-line

Jurnalista Iaromira POPOVICI a fost desemnată cîştigătoare la nivel naţional, la categoria presă scrisă, a Premiului pentru Jurnalism al Parlamentului European 2010. Această competiţie se adresează profesioniştilor din domeniul mass-media care au publicat/difuzat materiale despre probleme majore la nivel european sau care au contribuit la clarificarea unor politici şi instituţii europene.

La categoria presă scrisă, juriul a apreciat la articolul semnat de Iaromira POPOVICI, intitulat "Comuna Oancea: sat european", calităţile narative ale reportajului, capacitatea reporterului de a observa detalii de exemplară semnificaţie, înţelegerea profundă şi simpatia pentru eforturile oamenilor locului, în spatele neutralităţii jurnalistice. Juriul a văzut relevanţa europeană a temei în reflectarea situaţiei unui vechi sat european angajat pe calea integrării europene prin eforturile de implementare a unor proiecte europene pentru dezvoltare rurala, si ca un element de surpriză, printr-o donaţie japoneză pentru un sistem modern de irigaţii.

Juriul din România a fost format din Indira Crasnea, preşedintele Clubului Român de Presă, Denise Theodoru, publicist-comentator-coordonator, Radio România Actualităţi, Corneliu Calotă, editor coordonator social-economic şi integrare europeană, Televiziunea Română.

Parlamentul European va acorda Premiul pentru Jurnalism la nivelul Uniunii Europene pentru a doua oară, în octombrie 2010, după ce un juriu la nivel european va evalua câştigătorii din cele 27 de state membre.

Premiul pentru Jurnalism al Parlamentului European la nivelul Uniunii Europene a fost câştigat în anul 2008 de către o echipă din România, Mircea Radu Lipovan si Andreea Mînzat de la Radio România - Iaşi, pentru reportajul "Asomare".

Mai multe