Premii pentru femei curajoase, 420.000 de euro pentru „Școala din valiză”, maratonul din Sibiu

3 iunie 2019   Dileme on-line

Ni se repetă că românii sînt leneși, că nu vor să facă bine și că ONG-urile și firmele străine ne vor doar răul. Săptămînal, aici, vă demonstrăm contrariul.

● Fundația Vodafone România asigură o finanțare de 420.000 de euro pentru „Școala din valiză”, o platformă educațională online și offline pentru elevii și profesorii din mediul rural. Programul se derulează în parteneriat cu Fundația World Vision România în opt școli.

● În școli, voluntarii Fundației pentru SMURD predau gratuit,  la cererea învățătorilor sau a profesorilor, cursuri de prim ajutor.

● Patru biciclişti (MiBo Adventures) au parcurs 1000 km într-un tur al Transilvaniei, cu scopul de a strînge 1 euro/km pentru Sarah, o fetiță de de 3 anidiagnosticată cu amiotrofie spinală. Donațiile sînt strînse de Rotaract Baia Mare.

● Peste 5.500 de participanți au fost sîmbătă la maratonul din Sibiu. S-au strîns aprox. 750.000 de lei, 79% din necesarul proiectelor. Alergătorii companiei SmartBill au strîns peste 10.000 europentru diferite cauze. La eveniment au mai participat subprefectul, 154 de membri ai partidelor USR & PLUS, dar și Raluca Turcan, lider al PNL.

● Ordinul Arhitecților din România a finanțat pînă acum peste 600 de proiecte în valoare de 23 de milioane de lei, din taxa pe timbrul de arhitectură în ultimii 12 ani.

● În cadrul campaniei „O Românie Curată Începe de Acasă”, derulată de Procter & Gamble România, peste 460 elevi şi voluntari au strîns 2000 de kg de gunoaie în localităţile Buftea, Tunari şi Bragadiru.

În zona turistică Padina din Munții Bucegi, voluntarii, dar şi personalul locurilor de cazare au curăţat aleile şi drumurile de deșeuri.

● Ambasada SUA a premiat 7 femei din România pentru curajul lor. Printre ele, o ziaristă din Teleorman și fondatoarele ONG-ului care construiește primul spital oncologic pediatric.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.

Mai multe